ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σκεπτική η ΕΕ απέναντι σε νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη

Σκεπτική η ΕΕ απέναντι σε νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 00:50



Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρχίσει να εξετάζει την πιθανότητα επιβολής ευρύτερων κυρώσεων εναντίον του Ιράν, προχωρώντας πέρα από τους τομείς της ενέργειας, των επιχειρήσεων και των χρηματοοικονομικών, σε μια προσπάθεια να πιέσει την Τεχεράνη να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Οι συζητήσεις προχωρούν ιδιαίτερα προσεκτικά καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι διστακτικές στην επιβολή κυρώσεων που θα επηρεάσουν τη ζωή του ιρανικού λαού, ιδίως μετά τις πρόσφατα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν στη χώρα , μετά την ιστορική πτώση του ριάλ.

«Οι ευρείες κυρώσεις στο εμπόριο παραμένουν ταμπού», δήλωσε ένας ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι « «πολλές χώρες δεν επιθυμούν ιδιαίτερα την επιβολή ενός ευρύτερου εμπάργκο, όμως η συζήτηση συνεχίζεται».

Παρόλα αυτά υπάρχει απογοήτευση από την αποτυχία της διπλωματίας φέτος να αναγκάσει το Ιράν και σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

« Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες φοβούνται ότι οι πολύ επιθετικές κυρώσεις θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά και θα κάνουν τους Ιρανούς να συσπειρωθούν πίσω από τον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Οι υπέρμαχοι των κυρώσεων, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Ιράν μετά την καταπόντιση της ισοτιμίας του ριάλ έναντι του δολαρίου αποδεικνύουν ότι επιπλέον μέτρα ενδέχεται να στρέψουν τον λαό εναντίον της κυβέρνησης.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger