ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δεν αναστέλλεται η ποινή του Νάμπιλ Ρατζάμπ

Δεν αναστέλλεται η ποινή του Νάμπιλ Ρατζάμπ

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 14:00


Απορρίφθηκε από Δικαστήριο του Μπαχρέιν το αίτημα της υπεράσπισης να ανασταλεί η ποινή του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων... που εκτίει ποινή φυλάκισης τριών ετών επειδή πήρε μέρος σε παράνομη διαδήλωση, όπως ανακοίνωσε ένας δικηγόρος του.

«Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να ανασταλεί η ποινή του και να αφεθεί ελεύθερος ο Νάμπιλ Ρατζάμπ», ανέφερε ο Μοχάμεντ αλ Τζίσι στον λογαριασμό του στο twitter.

Ο Ρατζάμπ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, ήταν παρών στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά δεν πήρε τον λόγο. Οι δικηγόροι του ζήτησαν ο πελάτης τους να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης του εφετείου, στις 16 Οκτωβρίου.

Ο Ρατζάμπ, 48 ετών, ξεκίνησε απεργία πείνας την Παρασκευή, δύο ημέρες αφού έλαβε άδεια να βγει για μικρό χρονικό διάστημα από τη φυλακή για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του. Ο γνωστός υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πήρε άδεια για μία ημέρα για να είναι παρών στην κηδεία, όμως οι αρχές δεν επέτρεψαν στους παρευρισκόμενους να τον πλησιάσουν για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Για να διαμαρτυρηθεί ο Ρατζάμπ ξεκίνησε απεργία πείνας.

Οι αρχές του Μπαχρέιν εξήγησαν ότι ο Ρατζάμπ «παραβίασε τους όρους της προσωρινής απελευθέρωσής του όταν στη διάρκεια της κηδείας έβγαλε ένα λόγο με τον οποίο καλούσε τους παρευρισκόμενους να διαδηλώσουν».

Ο Νάμπιλ Ρατζάμπ, σιίτης πρόεδρος του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μπαχρέιν, καταδικάστηκε στις 16 Αυγούστου σε πρώτο βαθμό σε τρία χρόνια φυλάκιση επειδή πήρε μέρος σε παράνομες διαδηλώσεις και κάλεσε μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και άλλους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις αυτές στη Μανάμα.

Στις 28 Ιουνίου είχε καταδικαστεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 300 διναρίων (616 ευρώ) για εξύβριση των δυνάμεων ασφαλείας.

Εξάλλου η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε χθες ότι εγκαταλείπονται όλες οι κατηγορίες εναντίον ενός αστυνομικού που κατηγορείτο ότι στις 17 Αυγούστου σκότωσε έναν σιίτη διαδηλωτή.

Στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία αναφέρει ότι ο αστυνομικός, που πυροβόλησε με σκάγια εναντίον του διαδηλωτή, έδρασε ευρισκόμενος «σε νόμιμη άμυνα καθώς απειλούταν άμεσα από μια βόμβα μολότοφ» την οποία ο άνδρας «ετοιμαζόταν να του πετάξει».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger