ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στουρνάρας - Τρόικας: Πριν το τέλος πως μοιάζει η σιωπή ...

Στουρνάρας - Τρόικας: Πριν το τέλος πως μοιάζει η σιωπή ...

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 | 10:00




Στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου θα γίνει η συνάντηση της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που αναβλήθηκε χθες, ενώ όπως σας είχαμε πει αναμένεται και δεύτερη συνάντηση την Κυριακή το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την αλλαγή αυτή ζήτησε η τρόικα.

Πάντως, όπως είπε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους τα νέα μέτρα δεν πρόκειται να κλείσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Εχθές δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Αντώνη Μανιτάκη με τους εκπροσώπους της Τρόικα. Κύκλοι του Υπουργείου ανέφεραν πως «δεν τέθηκε ζήτημα απολύσεων» και άφησαν να εννοηθεί ότι ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους έως το 2015 μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τυφλές απολύσεις, αλλά με τις συνταξιοδοτήσεις και την αναλογία μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Υπενθύμισαν ακόμη ότι η διοικητική μεταρρύθμιση προβλέπει την απομόνωση και απομάκρυνση των ακατάλληλων και των επίορκων υπαλλήλων. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από την πρόοδο της πολύπλοκης προσπάθειας για τη διοικητική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο.

«Έγινε μία καλή συζήτηση» υποστήριξαν εξερχόμενες από τη συνάντηση και οι δύο πλευρές, χωρίς να γίνουν άλλες δηλώσεις, αλλά ανανεώνοντας το ραντεβού τους για μία νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες. Όπως ανέφερε συνεργάτης του κ. Μανιτάκη, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι δεν χρειάζονται «λόγια αλλά έργα».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger