ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Το Ιράν μπορεί να ξεπεράσει τις βάρβαρες κυρώσεις»

«Το Ιράν μπορεί να ξεπεράσει τις βάρβαρες κυρώσεις»

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 00:20



Το Ιράν είναι ικανό να ξεπεράσει τις «βάρβαρες» οικονομικές κυρώσεις που τού έχουν επιβάλει οι δυτικές χώρες για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμά του, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας Αλί Χαμενεΐ.

«Οι κυρώσεις αυτές είναι βάρβαρες. Συνιστούν πόλεμο εναντίον ενός έθνους, αλλά ο ιρανικός λαός ξέρει να τον κάνει να αποτύχει», τόνισε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, στη διάρκεια επίσκεψής του στο βόρειο Ιράν.

Ο Χαμενεΐ κατηγόρησε εξάλλου της Δύση ότι «ψεύδεται» όταν προτείνει άρση των κυρώσεων με αντάλλαγμα τις εγγυήσεις που ζητεί για τους ειρηνικούς σκοπούς του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

«Οι κυρώσεις κατά του Ιράν δεν είναι σημερινές, έχουν επιβληθεί από παλιά (από την επανάσταση του 1979) και ποτέ δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι εχθροί - η αμερικανική κυβέρνηση και ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις - δικαιολογούν σήμερα την επιβολή κυρώσεων επικαλούμενες το πυρηνικό ζήτημα, αλλά ψεύδονται», πρόσθεσε και τόνισε ότι το Ιράν αποτελεί στόχο λόγω της «αντίστασής» του και της «ανεξαρτησίας» του απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger