ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ο έλεγχος συσκευών είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας

Ο έλεγχος συσκευών είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 01:30



Τον έλεγχο κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών υπόσχεται να φέρει κυριολεκτικά στο χέρι μας ένα gadget που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και το πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ.

Η συσκευή τοποθετείται στον καρπό του χεριού σαν ρολόι. Πρόκειται για έναν αισθητήρα ο οποίος αναγνωρίζει κάθε κίνηση του χεριού την οποία μετατρέπει σε ανάλογη εντολή προς κάθε συσκευή.

Έτσι για παράδειγμα, σηκώνοντας τον αντίχειρα μπορούμε να απαντήσουμε σε μια κλίση του κινητού.Με μια πρώτη ματιά, θυμίζει τα χειριστήρια πετρελαιομηχανών που μεταφέρουν τις κινήσεις μας στην οθόνη.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο gadget, διαφέρει καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός σπιτιού και αυτό διότι δεν βασίζεται σε σταθερούς εξωτερικούς αισθητήρες.

Η συσκευή συνδέεται ασύρματα με τη συσκευή που ελέγχει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή του κωδικού PIN σε ΑΤΜ και μηχανήματα πληρωμής με τραπεζική κάρτα, ενώ ο χρήστης θα έχει κρυμμένα τα χέρια στην τσέπη του. Αυτό θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη ασφάλεια για τις συναλλαγές.

Μάλιστα, ένα από τα προτερήματα που έχει σε σχέση με ανάλογες συσκευές που βασίζονται σε γάντια, είναι ότι αφήνει ελεύθερα τα χέρια.

«Σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς κάθε κίνηση ή χειρονομία των δαχτύλων για να αλληλεπιδράς με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές και όχι μόνο οικιακής χρήσης. Είναι κάτι περισσότερο από ένα τηλεχειριστήριο, στο μέλλον κάθε ένας θα έχει έναν αισθητήρα-καρπού για να ελέγχει κάθε gadget», δηλώνει ο Olivier, καθηγητής του πανεπιστημίου του Νιουκάστλ, που ασχολείται με την αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger