ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μ. Φέκτερ: Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη

Μ. Φέκτερ: Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 11:00

Πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα είναι και το 2013 μέλος της Ευρωζώνης, καθώς αποτελεί ακλόνητη βούληση όλων των ομολόγων της στην Ευρωζώνη να διατηρήσουν... τη συνοχή της ζώνης και να ενισχύσουν τις προβληματικές χώρες, μέσα από μεταρρυθμίσεις, δηλώνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Όπως σημειώνει, η απόφαση ως προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, μπορεί να ληφθεί μόνο μετά την παρουσίαση της τελικής έκθεσης της «τρόικας», καθώς μόνον μετά από αυτήν θα υπάρχει η βάση για τη λήψη απόφασης ενώ, κατά την άποψή της, σημαντικό είναι το κατά πόσον η Ελλάδα έχει τηρήσει τους όρους.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου για την υλοποίηση από την Ελλάδα του προγράμματος, αναφέρει πως θα πρέπει να αναμένεται η τελική έκθεση, καθώς οι όποιες περαιτέρω αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στη βάση σοβαρών αποτελεσμάτων και, αυτήν τη στιγμή, φήμες και εικασίες δεν βοηθούν κανέναν και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση, από οικονομική άποψη, να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών επισημαίνει συγχρόνως στη συνέντευξή της το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει ήδη στην Αυστρία το ποσό των 80 (ογδόντα) εκατομμυρίων ευρώ σε τόκους, για το ποσό του 1,5 δισ. που αφορά την Ελλάδα ως διμερή δάνεια από την Αυστρία και των οποίων η απόσβεση θα αρχίσει σε δέκα χρόνια, αλλά των οποίων οι τόκοι καταβάλλονται ήδη.

«Με την οικονομική βοήθεια δεν βοηθήσαμε μόνο τους γείτονές μας, αλλά κατά κύριο λόγο σταθεροποιήσαμε το δικό μας περιβάλλον και οι μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα ο έλεγχος από τους πιστωτές, πρέπει να συνεχιστούν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Μαρία Φέκτερ τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, καθώς και της δημιουργίας μιας Τραπεζικής Ένωσης, ωστόσο είναι επιφυλακτική σε ό,τι αφορά την πρόταση για κοινό χρέος των χωρών- μελών της ευρωζώνης αλλά και για έναν κεντρικό προϋπολογισμό, τάσσεται, όμως, υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου του επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, που θα πρέπει να παρεμβαίνει όταν μια χώρα δεν τηρεί τα δημοσιονομικά κριτήρια.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger