ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αντίθετος με την πολιτική της τρόικας στην Ελλάδα δήλωσε Γερμανός οικονομολόγος

Αντίθετος με την πολιτική της τρόικας στην Ελλάδα δήλωσε Γερμανός οικονομολόγος

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 10:50

Με την καταστροφική οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης συνέκρινε ο Γερμανός οικονομολόγος, Πέτερ Μπόφινγκερ, την πολιτική που επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα. Όπως είπε... ο Μπόφινγκερ, γνωστός οικονομολόγος και σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, «η κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται μεταξύ άλλων στην ‘οικονομική θεραπεία σοκ’ που ακολουθείται». 
Όπως ανέφερε, μιλώντας στην εφημερίδα Weser – Kurier, «η πολιτική που ασκείται στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα είναι η πολιτική του καγκελαρίου Μπρούνινγκ (σ.σ. καγκελαρίου της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης από το 1930 έως το 1932)», παραπέμποντας στην στρατηγική των περικοπών στο κοινωνικό κράτος, η οποία στις αρχές της δεκαετίας του ’30 οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και του πληθωρισμού.

«Τέτοιου είδους περικοπές δεν έχουν κανένα νόημα σε χώρες που βρίσκονται σε ύφεση», ανέφερε ο Μπόφινγκερ, μέλος του «συμβουλίου των σοφών» της γερμανικής οικονομίας, και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία να έχουν την τύχη της Ελλάδας».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, Γιούργκεν Τριτίν, προειδοποιεί για τις ολέθριες συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel, ο Γιούργκεν Τριτίν ανέφερε ότι «καταρχάς θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας, αλλά ήδη σήμερα γνωρίζουμε ότι η πολιτική της λιτότητας έχει επηρεάσει περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα». Επιπλέον, τόνισε πως είναι απαγορευτική για τη Γερμανία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger