ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Λιβύη: Αντιπαράθεση με το ΔΠΔ για τον γιο του Καντάφι

Λιβύη: Αντιπαράθεση με το ΔΠΔ για τον γιο του Καντάφι

Written By Greekz News on Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 | 00:10Η Τρίπολη διαθέτει σημαντικές αποδείξεις σε βάρος του Σάιφ αλ Ισλάμ, ο οποίος είναι ύποπτος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητα, δήλωσε σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) στη Χάγη δικηγόρος της Λιβύης, η οποία αμφισβητεί τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ να δικάσει εκείνο τον γιο του Μουάμαρ Καντάφι.

"Η έρευνα στη Λιβύη (κατά του Σάιφ αλ Ισλάμ) έχει ήδη φέρει σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Φίλιπ Σαντς, δικηγόρος της Λιβύης, σε ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη ενώπιον του ΔΠΔ. "Υπάρχει μια μεγάλη ποσότητα αποδείξεων, οι οποίες θα συνθέσουν ένα κατηγορητήριο πανομοιότυπο με αυτό που παρουσίασε ο εισαγγελέας του ΔΠΔ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Φίλιπ Σαντς σημείωσε κυρίως ότι μπορεί να αποδείξει ότι ο Σάιφ αλ Ισλάμ έδωσε εντολή στις δυνάμεις της τάξης να ανοίξουν πυρ κατά των διαδηλωτών κατά τη λαϊκή εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος Καντάφι το 2011 και ότι είχε διοργανώσει τη στρατολόγηση Πακιστανών μισθοφόρων για να πολεμήσουν κατά των ανταρτών.

Το ΔΠΔ και η Λιβύη ερίζουν όσον αφορά το ποιος θα δικάσει τον Σάιφ αλ Ισλάμ και τον πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Αμπντάλα αλ Σενούσι, τους οποίους το διεθνές δικαστήριο θεωρεί υπόπτους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι δύο πλευρές θα εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα αυτό σε ακροαματική διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι και αύριο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger