ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Προσοχή: απάτη με ψεύτικες εκδόσεις των Bad Piggies για Chrome

Προσοχή: απάτη με ψεύτικες εκδόσεις των Bad Piggies για Chrome

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 | 10:00


Το νέο παιχνίδι της Rovio μετά τη μεγάλη επιτυχία των Angry Birds, το Bad Piggies, είναι διαθέσιμο μέσω τουGoogle Play για συσκευές... Android και το App Store, όπως επίσης για PC καιMac, αλλά δεν έχει ακόμη διατεθεί μέσω του Chrome Web Store.

Απατεώνες εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός, διαθέτοντας ψεύτικες,υποτιθέμενες εκδόσεις του παιχνιδιού στο Chrome Web Store, με στόχο να κερδίσουν από την εμφάνιση διαφημίσεων στους browsers των χρηστών κατά το σερφάρισμά τους.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Chrome, υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ plugins που έχουν την ονομασία του παιχνιδιού στον τίτλο ή την περιγραφή τους, τα οποία όλα βεβαίως είναι πλαστά.

Αρκετά από τα plugins ζητούν να έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα, όπως την πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών σε όλα τα sites που επισκέπτονται, ανέφεραν από την εταιρεία ασφαλείας Barracuda Networks. Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο και κάποιο plugin ζητά ανάλογα δικαιώματα, θα πρέπει κάθε χρήστης να μην το εγκαθιστά. Ένα web-based παιχνίδι δεν έχει φυσικά καμία σχέση με την υπόλοιπη δραστηριότητα του χρήστη στο Internet.

Σκοπός των μη επίσημων παιχνιδιών αυτών, ήταν να ενσωματώνουν έξτρα διαφημίσεις σε περίπου 60 δημοφιλή websites όπως τα Yahoo, MSN, eBay, MySpace, IMDb και Disney.

Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, περίπου 82.500 χρήστες είχαν εγκαταστήσει διάφορες πλαστές εκδοχές των Bad Piggies, ο αριθμός των εγκαταστάσεων όμως αυξάνεται κατά πολύ καθημερινά.

Εάν έχετε εγκαταστήσει κάποια από τις ψεύτικες εκδόσεις, απεγκαταστήστε τη και αλλάξτε και τα passwords σας σε sites που επισκέπτεστε, συμβουλεύουν από τη Barracuda, για παν ενδεχόμενο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger