ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ψεύτικες εφαρμογές Bad Piggies στο Chrome Web Store

Ψεύτικες εφαρμογές Bad Piggies στο Chrome Web Store

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 02:50



Η υποδοχή του Bad Piggies, το νέο παιχνίδι της Rovio με πρωταγωνιστές τα γουρούνια του Angry Birds, ήταν αρκετά καλή από τους χρήστες των συσκευών iOS και Android, ενώ ήταν λογικό να τραβήξει την προσοχή και των gamers που δεν διαθέτουν κάποια από τις παραπάνω συσκευές.

Αυτή την προσμονή θέλησαν να εκμεταλλευτούν κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι κυκλοφόρησαν στο Chrome Web Store διάφορες δωρεάν εκδόσεις του Bad Piggies (φυσικά fake) με αποτέλεσμα να ξεγελάσουν περισσότερους από 80.000 χρήστες του web browser παγκοσμίως, παίρνοντας πρόσβαση στα δεδομένα τους και γεμίζοντας τους με διαφημίσεις.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εταιρεία ασφαλείας Barracuda Networks, η οποία δοκίμασε αρκετές από αυτές τις fake εφαρμογές και μας ενημερώνει να αποφεύγουμε οτιδήποτε έχει ως δημιουργό την εταιρεία Playook. Ακόμη, μπορεί η εμφάνιση διαφημίσεων να θεωρείται απλά ενοχλητική, ωστόσο, οι εφαρμογές μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες βρίσκοντας πρόσβαση για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, usernames, passwords κλπ.

Για ακόμα μία φορά συνιστούμε προσοχή σε αυτά που κατεβάζετε δωρεάν στον υπολογιστή σας και στα smartphones σας, αλλά είναι απορίας άξιον πως η Google επιτρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους εξόφθαλμες scam εφαρμογές μέσα στο Chrome Web Store.
Bad Piggies, προς το παρόν μόνο για iOS και Android.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger