ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Bενεζουέλα: Πεπεισμένος για άνετη νίκη ο αντίπαλος του Τσάβες

Bενεζουέλα: Πεπεισμένος για άνετη νίκη ο αντίπαλος του Τσάβες

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 15:10

Ο κυριότερος υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου στη Βενεζουέλα Ενρίκε Καπρίλες Ραδόνσκι υποστήριξε... σήμερα πως μπορεί να κερδίσει την αναμέτρηση με «πάνω από ένα εκατ. ψήφους» περισσότερες από τον απερχόμενο πρόεδρο Ούγο Τσάβες, ο οποίος διεκδικεί και μία τρίτη θητεία.

«Δεν πιστεύω πως πρόκειται να είναι μία αμφίρροπη αναμέτρηση. Είμαι πεπεισμένος πως θα μπορέσουμε να την κερδίσουμε με πάνω από ένα εκατ. ψήφους», τόνισε ενώπιον των δημοσιογράφων ο 40χρονος υποψήφιος, στην μορφή του οποίου βασίζεται η αντιπολίτευση για να ανατρέψει τον Τσάβες, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1999.

Λιγότερο από μία εβδομάδα από τις εκλογές, ο Τσάβες εξακολουθεί και παραμένει ως ο επικρατέστερος νικητής, ωστόσο ο Καπρίλες έχει μειώσει αισθητά τη διαφορά τους στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κερδίζοντας περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες από τον Μάιο χάρις στις περιοδείες του ανά τη χώρα.

Οι μόνες σφυγμομετρήσεις που δεν έχουν αλλάξει ευρήματα «είναι εκείνες που έχει παραγγείλει η κυβέρνηση. Ακόμη και μία από αυτές που μας φέρει προηγούμενους κατά μία μονάδα του άλλου υποψηφίου έχει αποκρυβεί», δήλωσε ο Καπρίλες, πρώην κυβερνήτης της πλούσιας βόρειας επαρχίας της Μιράνδα.

Οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις για την αναμέτρηση της Κυριακής εμφανίζουν τον Τσάβες προηγούμενο με πάνω από 49%, έναντι 39% του Καπρίλες, αλλά επισημαίνουν πως υπάρχει ακόμη ένα υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων, στο 12%, μεταξύ των 19 εκατ. ψηφοφόρων.
ΑΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger