ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Επαναλαμβάνει το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% ο ΣΕΠΟΑ

Επαναλαμβάνει το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% ο ΣΕΠΟΑ

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 08:40

Το αίτημά του ώστε να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% επαναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ), υπενθυμίζοντας ότι...
η μείωση αυτή ήταν μεταξύ των προεκλογικών δεσμεύσεων του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και πως η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει δημόσια ότι η αύξηση του ΦΠΑ ήταν μια λανθασμένη κίνηση.

Ο Σύνδεσμος, περιγράφει τις συνέπειες που έχει φέρει στον κλάδο η αύξηση του ΦΠΑ, αναφέροντας ότι ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μέτρου η απώλεια τζίρου έχει ξεπεράσει το 40%, 4.000 καταστήματα έκλεισαν και χάθηκαν 30.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Εν τω μεταξύ η φοροδιαφυγή εκτινάχθηκε στα ύψη και κυριάρχησε η ανασφάλιστη εργασία, ενώ τα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές μειώθηκαν σημαντικά.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζει την προεκλογική δέσμευση του κ. Σαμαρά και σημειώνει ότι αρμόδια στελέχη και από τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχουν δημοσίως αναγνωρίσει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν λάθος. Εντούτοις, συμπληρώνει, διατηρείται και συνεχίζει να ζημιώνει το κράτος, τον κλάδο και τον καταναλωτή.

«Το καλοκαίρι που πέρασε, έδειξε τα πρώτα σημάδια της δραματικής πτώσης στον τουρισμό μας. Το επόμενο θα είναι ακόμα χειρότερο», προειδοποιεί ο ΣΕΠΟΑ, επισημαίνοντας πως στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όλες οι τουριστικά ανταγωνιστικές χώρες, με παρόμοια ή αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα, συνεχίζουν να έχουν ΦΠΑ από 5,5% έως 10%.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger