ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στα 67 στη σύνταξη 70.000 ασφαλισμένοι

Στα 67 στη σύνταξη 70.000 ασφαλισμένοι

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 | 17:40




Σε δύο δόσεις αναμένεται να γίνει η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο χρόνια, με περίπου 70.000 ασφαλισμένους να βγαίνουν στη σύνταξη στα 67.

Αν η ρύθμιση εφαρμοστεί, το όριο ηλικίας θα ανέβει στα 66 από την 1η Ιανουαρίου του 2013 και στα 67 από την 1η Ιανουαρίου 2014 και θα αφορά άπαντες, εκτός από εκείνους που ήδη έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Τα νέα όρια ηλικίας θα «πιάσουν» όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά την 1η Ιανουαρίου 1993, αλλά και εκείνος που άρχισαν να εργάζονται πριν από αυτή την ημερομηνία και δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα.

Η αύξηση του ορίου ηλικίας θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα όρια, με εκείνο για την καταβολή μειωμένης σύνταξης να πηγαίνει από τα 60 στα 62 έτη. Η μόνη εξαίρεση που συζητείται είναι για τους ασφαλισμένους που θα θεμελιώσουν το σχετικό δικαίωμα φέτος.

Ειδικό καθεστώς ενδέχεται να υπάρξει μόνο για τους εργαζομένους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ αύξηση κατά μία διετία πιθανότατα θα υπάρξει και στα ειδικά όρια συνταξιοδότησης που επιτρέπουν την έξοδο πριν από το 65ο έτος της ηλικίας.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση 1,1 δισ. ευρώ, αν και θεωρείται βέβαιο ότι το πρώτο έτος εφαρμογής το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι χαμηλότερο καθώς πολλοί θα σπεύσουν να αποχωρήσουν προκειμένου να δύο επιπλέον έτη εργασίας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger