ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Έρχονται 48ωρες απεργίες στα πλοία

Έρχονται 48ωρες απεργίες στα πλοία

Written By Greekz News on Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012 | 06:50


Σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες.
Σύμφωνα με πηγές από την ΠΝΟ, ήδη οι δικηγόροι της ομοσπονδίας έχουν συντάξει εξώδικα που θα αποστείλουν προς τους αρμόδιους φορείς για την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, μόλις ανακοινωθούν και ψηφισθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχουν τη μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων με κάλεσμα για απεργιακό αγώνα διαρκείας.
Για το πότε θα ξεκινήσει η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που θα συνέλθει τις επόμενες ημέρες.
Η ΠΝΟ σε πρόσφατη ανακοίνωσή της έχει ζητήσει την άμεση ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων προ του μνημονίου, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και εφαρμογή τους, άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου, αντιμετώπιση της ανεργίας και αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger