ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » 440 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

440 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Written By Greekznews 1 on Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012 | 10:30


Περί τα 440 εκατομμύρια ευρώ εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα μπορέσουν να απορροφήσουν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, μετά τη συμφωνία εγγυήσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει ότι στις 13 Σεπτεμβρίου 2012, το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε πρωτόκολλο συμφωνίας εγγυήσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με το οποίο απεγκλωβίζονται οι εκταμιεύσεις δανείων και παράλληλα δημιουργούνται νέες χρηματοδοτήσεις, υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

«Με τη συμφωνία αυτή μπορούν να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, σε τομείς όπως η Παιδεία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά οι τελευταίες θα απορροφήσουν από το συνολικό πακέτο περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει στο έγγραφο του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη - Αικατερινάρη, σχετικής με τη συμμετοχή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.
agelioforos.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger