ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΓΣΕΕ: Η ανεργία θα ξεπεράσει το 30%

ΓΣΕΕ: Η ανεργία θα ξεπεράσει το 30%

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 00:20



Στην πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται αποδίδει με ανακοίνωσή της, τα αίτια της αύξησης της ανεργίας η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει, ότι «αν και η Στατιστική Αρχή υπολογίζει την ανεργία τον Ιούλιο στο 25,1%, το πραγματικό ποσοστό ξεπερνά το 30% με τις προβλέψεις δυστυχώς να είναι δυσοίωνες» και προσθέτει ότι «τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή των αδιέξοδων και αναποτελεσματικών αυτών πολιτικών με τη νέα Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ για τις 18 Οκτώβρη».

Στο μεταξύ, ευθύνες στις πολιτικές του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ για την ύφεση και την επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων στις χώρες που εφαρμόσθηκαν, αποδίδει η έκθεση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ΔΣΣ) σχετικά με την κατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων διεθνώς.

Την έκθεση παρουσίασε χθες στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που πραγματοποιείται στο Τόκιο, από τις 9 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, η γενική γραμματέας της ΔΣΣ, Σάραν Μπάροου.

Η έκθεση, σημεία της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ, στηρίζεται σε παγκόσμια έρευνα σε έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου "καταστρατηγήθηκαν εργασιακά δικαιώματα και εφαρμόστηκαν σκληρές πολιτικές λιτότητας".

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η έρευνα τεκμηριώνεται εμπειρικά από μαρτυρίες Ελλήνων εργαζομένων και ανέργων, οι οποίες κατατέθηκαν σε πάνελ εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, με συμμετοχή και της ΓΣΕΕ, το οποίο επισκέφθηκε τη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger