ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Έχασε ο Ολυμπιακός από την Άρσεναλ με 3 -1 λόγω άμυνας

Έχασε ο Ολυμπιακός από την Άρσεναλ με 3 -1 λόγω άμυνας

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 18:20




Ο Ολυμπιακός στάθηκε αρκετά καλά στο Λονδίνο, ωστόσο προδόθηκε σε ακόμη ένα ματς από την οπισθοφυλακή τους, που έδωσε δικαιώματα στους γηπεδούχους. Πληρώνοντας κάποιες στιγμές αδράνειας στην άμυνα του, ο Ολυμπιακός έχασε την Τετάρτη με 3-1 από την Άρσεναλ στο «Emirates», για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ζερβίνιο άνοιξε το σκορ για τους «κανονιέρηδες» στο 42ο λεπτό, ωστόσο ο Κώστας Μήτρογλου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφάρισε με κεφάλια σε 1-1.

Το συγκρότημα του Βενγκέρ δέχτηκε το δεύτερο γκολ στο 56ο λεπτό από τον Ποντόλσκι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ράμσεϊ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις της στη φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για την ομάδα του Ζαρντίμ, που παραμένει στην τελευταία θέση του ομίλου της χωρίς βαθμό.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σάλκε έχασε βαθμούς απέναντι στην Μονπελιέ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη γαλλική ομάδα στην «Βέλτινς Αρίνα».

Ο αγώνας

Εκπλήξεις επιφύλασσε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στο ματς με την Άρσεναλ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε τα γάντια του βασικού στον Μέγιερι, ενώ ξεκίνησε απέναντι στους «κανονιέρηδες» τους Ντιακιτέ (έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα) και Γκρέκο.

Αναλυτικά η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Μέγιερι (τερματοφύλακας), Κοντρέρας-Μανωλάς (κεντρικό αμυντικό δίδυμο) Ντιακιτέ δεξί μπακ) Χολέμπας (αριστερό μπακ), Σιόβας (μπροστά από το κεντρικό δίδυμο), Μανιάτης-Γκρέκο (αμυντικά χαφ), Φουστέρ (αριστερό χαφ), Μασάντο (δεξί χαφ), Μήτρογλου (επιθετικός).

Η Άρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά και είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Πάντως στη συνέχεια οι παίκτες του Ζαρντίμ, ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να επισκέπτονται με ευκολία την εστία του Μέγιερι (απειλήθηκε μόνο με εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα στο 12’, αποκρούοντας όμως την μπάλα).

Στο 30’ η ομάδα του Πειραιά, που μέχρι τότε αρκούνταν στο να αμύνεται, έκανε αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Μανόνε, με σουτ του Μήτρογλου έξω από την μεγάλη περιοχή της Άρσεναλ, που βρήκε όμως σε ετοιμότητα των γκολκίπερ των Λονδρέζων.

Πέντε λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, ωστόσο ο Μασάδο την σπατάλησε όταν μετά από σέντρα του Μανιάτη βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά από την εστία της Άρσεναλ αλλά το πλάσε του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Πορτογάλος άσος του Ολυμπιακού, το πέτυχε ο Ζερβίνιο στο 42΄για λογαριασμό των «κανονιέρηδων».

Ο Ιβοριανός επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κόντρα και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Βεγκέρ θα πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους «χτύπησε» ο Κώστας Μήτρογλου.

Μετά από σέντρα του Γκρέκο ο διεθνής επιθετικός έπιασε μία εξαιρετική γυριστή κεφαλιά στην «καρδιάς» της άμυνας των γηπεδούχων και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μανόνε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Όπως ήταν φυσικό, οι «κανονιέρηδες» στο δεύτερο μέρος ενέτειναν την πίεσή τους για να αποκτήσουν εκ νέου το προβάδισμα και είδαν τις προσπάθειές τους να αποδίδουν καρπούς στο 56’.

Σκόρερ των Λονδρέζων ήταν ο Λούκας Ποντόλσκι, ο οποίος υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και με πλάσε που πέρασε κάτω από τα πόδια του Μέγιερι έκανε το 2-1.

Η Άρσεναλ προσπάθησε να πετύχει και τρίτο τέρμα, ωστόσο μετά το 70’ η ελληνική ομάδα απέκτησε τα «ηνία» του αγώνα, με στόχο να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Ζαρντίμ ανακάτεψε την «τράπουλα», πέρασε τον Πάντελιτς στον αγωνιστικό χώρο κι έτσι το σύστημα των «ερυθρόλευκων» μετετράπη σε 4-4-2, με τον Σέρβο να είναι ο παρτενέρ του Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Κι ενώ όλος ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά για να καταφέρει να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, στην τελευταία φάση του αγώνα δέχτηκε και τρίτο τέρμα από τον Ράμσει, που έφυγε στην αντεπίθεση και ωραίο πλάσε διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 3-1

Γκολ: 42' Ζερβίνιο, 56' Ποντόλσκι, 90+3 Ράμσεϊ- 45' Μήτρογλου

Κιτρινες: Κοσιελνί - Κοντρέρας

Κόκκινες:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Γκιμπς, Αρτέτα, Τσάμπερλεϊν (71' Γουόλκοτ), Καθόρλα, Κοκελιν, Ποντόλσκι (80' Ράμσεϊ), Ζερβίνιο (80' Ζιρού).

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ (72' Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Σιόβας, Μανιάτης, Γκρέκο (67' Aμπντούν), Μασάντο (81' Πάντελιτς), Φουστέρ, Μήτρογλου
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger