ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων

Νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 | 22:00




Σε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1 δισ. ευρώ θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη στοχεύοντας στην άντληση 1,6 δισ. ευρώ.

Αν και το Μνημόνιο προέβλεπε πως οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων θα περιορισθούν σχεδόν 14 δισ. ευρώ μετακυλίονται διαρκώς μέσα σε αυτές εγκλωβίζοντας πολύτιμη ρευστότητα.

Εάν η Ελλάδα λάβει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ η ρευστότητα στην οικονομία θα ενισχυθεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 αφού η χρηματοδότηση των αναγκών θα μπορεί να γίνει από τις δόσεις του δανείου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και από το ΔΝΤ.

Το 2013 η κάλυψη των δανειακών αναγκών του Δημοσίου θα γίνει κυρίως μέσω των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του ΔΝΤ και κατά το μέρος που υπολείπεται από εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημειώνεται πως το ποσοστό κυμαινόμενου χρέους ανέρχεται σήμερα σε επίπεδα άνω του 55%, καθώς τα δάνεια του Μηχανισμού Στήριξης φέρουν κυμαινόμενο επιτόκιο και η συμπληρωματική χρηματοδότηση γίνεται μέσω εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου. Στόχος είναι το ποσοστό χρέους σε κυμαινόμενο επιτόκιο ως προς το σύνολο του χρέους να μειωθεί κάτω του 50%.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger