ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στουρνάρας: Χάσμα με την τρόικα για τα 2,5 δισ. ευρώ

Στουρνάρας: Χάσμα με την τρόικα για τα 2,5 δισ. ευρώ

Written By Greekznews 3 on Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012 | 16:40
Παραμένει το χάσμα μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, τόσο όσον αφορά στο δημοσιονομικό σκέλος, όσο και σχετικά με το μακροοικονομικό σενάριο για το ύψος της ύφεσης στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πήγε κάπως καλύτερα (η σημερινή διαπραγμάτευση των επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο), αλλά είναι μεγάλη η διαφορά, παραμένει στα 2,5 δισ. ευρώ και αφορά το 2013».

Ο ίδιος παράγοντας τόνισε, παράλληλα, ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να μην αυξηθούν οι περικοπές των δαπανών κατά 2 δισ. ευρώ (σχετικά με την επιμονή της τρόικας να υπάρξουν πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα).

Όσον αφορά στο μακροοικονομικό σενάριο, το κορυφαίο στέλεχος επισήμανε ότι υπάρχει διαφωνία με την τρόικα, καθώς αυτή επιμένει για ύφεση 5% το 2013, ενώ η ελληνική πλευρά εκτιμά, όπως ανέγραψε και στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, ύφεση 3,8%.

Σημειώνεται ότι, από την εξέλιξη του ΑΕΠ εξαρτάται και η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. Εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμήσει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, λόγω υψηλότερης ύφεσης, τότε δεν θα μπορέσει, βάσει του καταστατικού του, να εκταμιεύσει το τμήμα της δόσης που του αναλογεί. Πάντως, σύμφωνα με τον παράγοντα του υπουργείου, δεν μπορεί να μην δοθεί η δόση έως τα τέλη Οκτωβρίου.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger