ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τουλάχιστον 25 νεκροί σε ναυάγιο στο Χονγκ Κονγκ ανήμερα της «Εθνικής Ημέρας»

Τουλάχιστον 25 νεκροί σε ναυάγιο στο Χονγκ Κονγκ ανήμερα της «Εθνικής Ημέρας»

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 15:00

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους όταν το επιβατηγό πλοίο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με διερχόμενο... ρυμουλκό στα ανοικτά του Χονγκ Κονγκ, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με 101 ναυαγούς να έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από νερό. Το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα (14.30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος) πολύ κοντά στο νησί Λάμμα.

Εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών ανακοίνωσε ότι στο επιβατηγό πλοίο επέβαιναν 124 άνθρωποι, σημειώνοντας ότι πάνω από 20 επιβάτες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο του νησιού. Όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, το ένα εμπορικό πλοίο είχε ναυλωθεί από την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας «Hong Kong Electric» προκειμένου να μεταφέρει στελέχη της και μέλη των οικογενειών τους στα ανοικτά έτσι ώστε να θαυμάσουν τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα της «Εθνικής Ημέρας».

Αυτό το χρονικό διάστημα το Χονγκ Κονγκ έχει κατακλυστεί από τουρίστες καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι εορτασμοί της Εθνικής Ημέρας της Κίνας (1η Οκτωβρίου), οι οποίοι συμπίπτουν φέτος με ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ασίας. Το «Mid-Autumn Festival» συνοδεύεται από τη χορήγηση πολυήμερης άδειας σε εκατ. εργαζομένους ανά την κινεζική επικράτεια και συνδέεται άμεσα με ταξίδια σε συγγενείς και φίλους.

Το νησί Λάμμα βρίσκεται περίπου 3 χλμ. νοτιοδυτικά του Χονγκ Κονγκ και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

«Ύστερα από 10 λεπτά ένα πλοίο έπεσε πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Κολύμπησα όσο πιο δυνατά μπορούσα και προσπάθησα να κρατηθώ από ένα σωσίβιο», τόνισε ένας από τους επιβάτες σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «The South China Morning Post».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger