ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Φέκτερ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και το 2013

Φέκτερ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και το 2013

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 23:10




Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή της συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» δηλώνει πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα είναι και το 2013 μέλος της Ευρωζώνης, καθώς αποτελεί ακλόνητη βούληση όλων των ομολόγων της στην Ευρωζώνη να διατηρήσουν τη συνοχή της ζώνης και να ενισχύσουν τις προβληματικές χώρες, μέσα από μεταρρυθμίσεις.

Η κ. Φέκτερ τόνισε πως η απόφαση ως προς την εκταμίευση ή μη της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, μπορεί να ληφθεί μόνο μετά την παρουσίαση της τελικής έκθεσης της «τρόικας», καθώς μόνον μετά από αυτήν θα υπάρχει η βάση για τη λήψη απόφασης και αυτό συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ενώ, κατά την άποψή της, σημαντικό είναι το κατά πόσον η Ελλάδα έχει τηρήσει τους όρους.

Για την επιμήκυνση του χρόνου για την υλοποίηση από την Ελλάδα του προγράμματος, αναφέρει πως θα πρέπει να αναμένεται η τελική έκθεση, καθώς οι όποιες περαιτέρω αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στη βάση σοβαρών αποτελεσμάτων και, αυτήν τη στιγμή, φήμες και εικασίες δεν βοηθούν κανέναν και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση, από οικονομική άποψη, να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

«Με την οικονομική βοήθεια δεν βοηθήσαμε μόνο τους γείτονές μας, αλλά κατά κύριο λόγο σταθεροποιήσαμε το δικό μας περιβάλλον και οι μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα ο έλεγχος από τους πιστωτές, πρέπει να συνεχιστούν» επεσήμανε η κ. Φέκτερ.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger