ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νομπέλ Ιατρικής 2012: Στους Γκέρντον και Γιαμανάκα

Νομπέλ Ιατρικής 2012: Στους Γκέρντον και Γιαμανάκα

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 18:50




Ο Ιάπωνας Σίνγια Γιαμανάκα ερευνητής του Πανεπιστημίου του Κιότο και ο Βρετανός Τζον Γκέρντον καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, βραβεύονται με το Νομπέλ Ιατρικής 2012 για την έρευνά τους στον τομέα του πυρηνικού αναπρογραμματισμού, μίας τεχνικής που επιτρέπει την μετατροπή των ενηλίκων κυττάρων σε βλαστοκύτταρα, ικανά να σχηματίσουν κάθε είδους ιστού του ανθρωπίνου σώματος.

Οι δύο επιστήμονες, σε διαφορετικές μελέτες, έδειξαν ότι είναι δυνατή η παραγωγή βλαστοκυττάρων με ηθικό τρόπο, χωρίς δηλαδή να επιβάλλεται η καταστροφή εμβρύων για τη συλλογή τους. Η συνεισφορά τους δίνει ελπίδες για θεραπεία ανίατων ασθενειών.

Το Νόμπελ Ιατρικής για το 2011, μοιράστηκαν 3 επιστήμονες, ο Αμερικάνος Μπρους Μπέτλερ, ο Λουξεμβούργιος Ζιλ Χόφμαν και ο Καναδός Ραλφ, Στάινμαν, για τις εργασίες τους επάνω στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το Νόμπελ Φυσικής 2012 απονεμήθηκε στους Σερζ Αρός και Ντέιβιντ Ουάινλαντ για τη δουλειά τους στον τομέα της κβαντικής οπτικής. Ακολουθεί σήμερα Τετάρτη το Νόμπελ Χημείας, την Πέμπτη το Νόμπελ Λογοτεχνίας, την Παρασκευή το Νόμπελ Ειρήνης και Οικονομίας την επόμενη Δευτέρα.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger