ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Απορρίπτει 2 ευρώ, ενώ αμφισβητεί άλλα 2 δισ. ευρώ η τρόικα

Απορρίπτει 2 ευρώ, ενώ αμφισβητεί άλλα 2 δισ. ευρώ η τρόικα

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 23:45


Γεμάτος αγκάθια και πιο δύσβατος απ’ ότι αναμενόταν αποδεικνύεται ο δρόμος που οδηγεί στο τελικό «ok» στο πακέτο των μέτρων.

Στις χθεσινές συναντήσεις των επικεφαλής των κλιμακίων με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών καταγράφηκαν δυσκολίες στη διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν οι εκπρόσωποι των δανειστών σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους υπουργούς, για το πρόγραμμα περικοπών των οποίων έχουν εκφράσει αντιρρήσεις.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα απορρίπτει μέτρα περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ εμμένει στην απαίτηση για κατάργηση των δώρων και στις συντάξεις του ΟΓΑ, ζητεί μείωση στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και κάτω από τα 1000 ευρώ.

Ζητάει ακόμη την άμεση προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με το άνοιγμα όλων των κλειστών αγορών και επαγγελμάτων, την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα ενώ αμφισβητεί ότι θα επιτευχθούν οι περικοπές δαπανών στους τομείς της υγείας, της διοικητικής μεταρρύθμισης, της παιδείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κι αν τα μέτρα που απορρίπτει ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ, το ποσό, σύμφωνες με πηγές της τρόικας, αυξάνεται στα περίπου 4 δισ. ευρώ αν υπολογιστούν και τα μέτρα που οι εκπρόσωποι των δανειστών αμφισβητούν!

Να κλείσει άμεσα το πακέτο, η εντολή Σαμαρά

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται με στόχο να κλείσει άμεσα το πακέτο και καταβάλλεται αγωνιώδης προσπάθεια για να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός που θα περιορίσει την διαφορά κάτω από το 1 δισ. ευρώ.

Ο περαιτέρω περιορισμός δαπανών φαίνεται πως εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αντοχές περικοπών από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας, με την εφεδρεία να… κλέβει τα βλέμματα.

Η τρόικα δείχνει να επιμένει σε απολύσεις ζητώντας την απομάκρυνση (σε πρώτη φάση μάλιστα0 15.000 υπαλλήλων), με την κυβέρνηση να αντιτείνει ότι η διαθεσιμότητα έχει χαμηλότερο δημοσιονομικό κόστος από τις απολύσεις.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, πάντως, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, επανέλαβε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του απέναντι στις απολύσεις στο Δημόσιο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger