ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Άθεοι δηλώνουν 2 στους 10 Αμερικανούς

Άθεοι δηλώνουν 2 στους 10 Αμερικανούς

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 11:40

Ένας στους πέντε Αμερικανούς - κι ένας στους τρεις νέους κάτω των 30 ετών - δηλώνει ότι δεν έχει θρήσκευμα, ένας αριθμός που...
αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία πέντε χρόνια, σε μια χώρα που η θρησκεία έπαιζε παραδοσιακά ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.

Σύμφωνα με το Φόρουμ για τη Θρησκεία και τη Δημόσια Ζωή του ερευνητικού κέντρου Pew, που διεξήγαγε τη μελέτη, ο αριθμός των ατόμων που δηλώνουν ότι δεν έχουν θρήσκευμα "δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλός". Την τελευταία πενταετία το ποσοστό τους αυξήθηκε από το 15% στο 20% των ενηλίκων.

Από το σύνολο των 46 εκατομμυρίων Αμερικανών "χωρίς θρήσκευμα", τα 13 εκατομμύρια αυτοχαρακτηρίζονται "άθεοι" ή "αγνωστικιστές".

Οι υπόλοιποι δηλώνουν ότι "πιστεύουν στο Θεό", δεν ακολουθούν όμως κάποιο συγκεκριμένο δόγμα ή θρησκεία. "Χωρίς θρήσκευμα" δηλώνει το ένα τρίτο των νέων κάτω των 30 ετών και μόνο το 9% των ατόμων άνω των 65 ετών.

Από τους ανθρώπους αυτούς οι έξι στους δέκα δηλώνουν ότι είναι "μάλλον Δημοκρατικοί" και οι επτά στους δέκα υποστηρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση και τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Οι προτεστάντες στις ΗΠΑ φτάνουν το 48% του πληθυσμού. Είναι πάντως η πρώτη φορά στις έρευνες που έχει κάνει το Pew που το ποσοστό τους πέφτει κάτω από το όριο του 50%.
nooz.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger