ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ανοικτή επιστολή παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» προς τους εργαζομένους στο Κανάλι 1 του Πειραιά

Ανοικτή επιστολή παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» προς τους εργαζομένους στο Κανάλι 1 του Πειραιά

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 11:00

Ανοικτή επιστολή στους εργαζομένους στο Κανάλι 1 του Πειραιά που παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από τρεις μήνες απέστειλε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» Γιάννης Μίχας. Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα...


«Αγαπητοί εργαζόμενοι,

Κατά κοινή ομολογία το ιστορικό Κανάλι 1 του Πειραιά διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο την υπερεικοσαετούς διαδρομής του. Για μια σειρά από λόγους που δεν σχετίζονται άμεσα με τους εργαζομένους του, έφτασε από τα χρόνια της ακμής στην παρακμή, από την εγκυρότητα στην απαξίωση, στην ανυποληψία, στην εγκατάλειψη, την ίδια ώρα που οι οικονομικοί του προϋπολογισμοί φούσκωναν χρόνο με τον χρόνο σε εξωπραγματικά επίπεδα.

Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν όλες ανεξαιρέτως οι δημοτικές αρχές που πέρασαν από την πόλη, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, που ακόμη και σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια από την εκλογή της, δεν έχει καταστήσει σαφές ποια είναι η θέση της για την Δημοτική Ραδιοφωνία του Πειραιά. Το μόνο που φαίνεται να την ενδιαφέρει είναι να υπάρχει διαθέσιμο βήμα για τον λαλίστατο επί παντός επιστητού Δήμαρχο. 
Σε αντίθεση με τη διοίκηση του δήμου, για τη λειτουργία του Καναλιού 1, η παράταξή μας είχε εξαρχής προτείνει ρεαλιστικές προτάσεις που θα άλλαζαν κατά τη γνώμη μας τη φυσιογνωμία του, θα το καθιστούσαν μάχιμο και πλουραλιστικό και θα επέτρεπαν να καταστεί πιο βιώσιμο αλλά και αποδεκτό στην Πειραϊκή κοινωνία. Είχαμε επίσης προτείνει να διεξαχθεί ειδική θεματική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για το Κανάλι 1, παρά ωστόσο τις δεσμεύσεις της διοίκησης του δήμου, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη πράξη.

Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή αντί του διαλόγου, επέλεξε να πορευτεί με παρωπίδες, επέλεξε να λάβει μονομερείς αποφάσεις για τη λειτουργία του, αποφάσεις που οδηγούν τους εργαζομένους σε αυτό στην εξαθλίωση και στην ανέχεια.

Ακόμη και αυτές όμως τις αποφάσεις, όπως την περιβόητη ανακοίνωση του Δημάρχου για μισθούς 1.000 € που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις της ΕΣΗΕΑ δεν είχε το σθένος να τις υπερασπιστεί, αλλά έσπευσε να διαρρεύσει διαστρεβλώνοντας την αλήθεια ότι δήθεν συμφωνούν και άλλες παρατάξεις συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.

Προκειμένου λοιπόν να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τα πράγματα γύρω από αυτό το θέμα και να καταστούν γνωστές σε όλους οι θέσεις μας αλλά και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το μέλλον του Καναλιού 1 επισημαίνουμε τα παρακάτω 4 σημεία που διέπουν τις θέσεις μας : 

Θεωρούμε ανεπίτρεπτη την μη έγκαιρη εξόφληση των εργαζομένων για τη μισθοδοσία τους που ανατρέπει την καθημερινότητά τους και τους οδηγεί στην ανέχεια. Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους και ζητάμε από τη διοίκηση την ΑΜΕΣΗ εξόφληση των οφειλομένων σε αυτούς 

Διαφωνούμε πλήρως με την πρόταση του Δημάρχου Πειραιά για οριζόντιες περικοπές στους μισθούς χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τον καλούμε να ανακαλέσει δημόσια 

Διαφωνούμε καθέτως με την οποιαδήποτε προοπτική απολύσεων εργαζομένων στη ΔΗΡΑΠ
Ζητάμε την άμεση διεξαγωγή ειδικής θεματικής συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με θέμα τη λειτουργία του Καναλιού 1 με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτό

Αγαπητοί εργαζόμενοι της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά,

Στον δίκαιο αγώνα σας έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Κανείς και καμία διοίκηση δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις αγωνίες, τις ανησυχίες, το δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή των εργαζομένων.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου να προγραμματίσει την άμεση εξόφληση των οφειλομένων και να αποσύρει προτάσεις που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Και κάτι τελευταίο. Προειδοποιούμε για τελευταία φορά τη διοίκηση του δήμου να σταματήσει την πρακτική της παραποίησης της πραγματικότητας με τα φερέφωνά της και την καλούμε να αναλάβει, ως οφείλει, τις ευθύνες των πράξεων και των λεγομένων της.»
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger