ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αποστέλλονται «ραβασάκια» για 15.000 φορολογούμενους!

Αποστέλλονται «ραβασάκια» για 15.000 φορολογούμενους!

Written By Greekznews 1 on Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012 | 14:20Μετά το σάλο που έχει προκληθεί από τη μη αξιοποίηση της λίστας των 2.000 Ελλήνων με καταθέσειςστην Ελβετία, το υπουργείο Οικονομικών τρέχει να αξιοποιήσει τη λίστα με τους 54.000 Έλληνες που έχουν βγάλει στο εξωτερικό 22 δισ. ευρώ.

Μετά τις διασταυρώσεις ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα 54.546 φορολογουμένων, εντοπίστηκαν 15.000 φορολογούμενοι που έχουν στείλει εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τους. Τώρα, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να ζητήσει φόρο 45% για τα ποσά αυτά, προσδοκώντας συνολικά έσοδα της τάξης των 2,250 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, ετοιμάζονται τα πρώτα ειδοποιητήρια.

Όπως φαίνεται, οι 15.000 φορολογούμενοι που έχουν βγάλει στο εξωτερικό από 100.000 ευρώ και άνω, χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν θα κληθούν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις, για να φορολογηθούν με 45%.

Οι συνολικές αποκλίσεις δηλωθέντων εισοδημάτων και κεφαλαίων που βγήκαν στο εξωτερικόφθάνουν τα 5 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι αν φορολογηθούν με συντελεστή 45% το υπουργείο Οικονομικών θα έχει έσοδα 2,250 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ενδέχεται κατά τη συνέχιση των διασταυρώσεων να προκύψουν και άλλες περιπτώσεις, καθώς έχουν εντοπιστεί χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι θεωρούνται ότι βρίσκονται σε γκρίζα ζώνη: δικαιολογείται δηλαδή μέρος των εμβασμάτων που έστειλαν στο εξωτερικό.

Τα ραβασάκια θα έχουν χαρακτήρα προσωπικής επιστολής και θα σταλούν στους φορολογούμενους έως τα τέλη Οκτωβρίου. Οι 15.000 θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να απαντήσουν.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger