ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ταλιμπάν πυροβόλησαν 14χρονη μαθήτρια στο κεφάλι

Ταλιμπάν πυροβόλησαν 14χρονη μαθήτρια στο κεφάλι

Written By Greekznews 3 on Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 | 16:30
Μουδιασμένη παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα την είδηση ότι μια 14χρονη από το Πακιστάνη οποία αγωνίζεται για το δικαίωμα των γυναικών στην παιδεία δέχθηκε δύο σφαίρες, μια στο κεφάλι και μια στον ώμο.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι γλίτωσε ως εκ θαύματος.

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι και ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, άνοιξαν πυρ εναντίον της 14χρονης την ώρα που έβγαινε από το σχολείο της στην Μινγκόρα, την κύρια πόλη της κοιλάδας Σουάτ.

«Είναι ένα κορίτσι με δυτική νοοτροπία, η οποία περνάει το χρόνο της καταδικάζοντάς μας. Οποιοσδήποτε επικρίνει τους Ταλιμπάν θα έχει την ίδια τύχη», δήλωσε τηλεφωνικώς ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, από άγνωστη τοποθεσία.

«Την είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι πρέπει να σταματήσει να μιλάει κατά των Ταλιμπάν, να σταματήσει να υποστηρίζει τις δυτικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και ότι πρέπει να πάρει τον δρόμο του Ισλάμ», πρόσθεσε.

Η Γιουσαφζάι έγινε γνωστή στο εξωτερικό για το μπλογκ της στο οποίο καταδικάζει τις ωμότητες που διαπράττουν οι Ταλιμπάν στην κοιλάδα Σουάτ, τον έλεγχο της οποίας είχαν πάρει για σύντομο χρονικό διάστημα πριν από το 2009.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger