ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Βρετανία: Νέες περικοπές ύψους 12,4 δισ. ευρώ στις κοινωνικές δαπάνες

Βρετανία: Νέες περικοπές ύψους 12,4 δισ. ευρώ στις κοινωνικές δαπάνες

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 10:20


Την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες δραστικές περικοπές 10 δισ. στερλινών (12,4 δισ. ευρώ) στις κοινωνικές δαπάνες ανακοίνωσε...
ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.


«Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν θα προέλθει από τη μείωση των δημόσιων δαπανών και όχι την αύξηση της φορολογίας», δήλωσε ο υπουργός.

«Πώς μπορούμε να αιτιολογήσουμε ότι τα εισοδήματα αυτών που δεν εργάζονται αυξάνονται πιο γρήγορα από τα εισοδήματα αυτών που εργάζονται, πώς μπορούμε να αιτιολογήσουμε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται πρέπει να υπολογίζουν το κόστος από την απόκτηση ενός παιδιού ακόμη, ενώ αυτοί που δεν εργάζονται δεν χρειάζεται να το κάνουν λόγω των κοινωνικών επιδομάτων;», διερωτήθηκε, παρουσιάζοντας το σχέδιό του ως «την πιο ριζική μεταρρύθμιση του κράτους πρόνοιας αυτής της γενιάς».

Οι περικοπές αυτές, οι οποίες θα αφορούν κυρίως τα οικογενειακά επιδόματα ή τα στεγαστικά επιδόματα των νέων που είναι άνεργοι, προστίθενται στις περικοπές 18 δισ. στερλινών που προβλέπονται ήδη να γίνουν ως το 2015 από την κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

moneypost.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger