ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » WSJ: Νέο πρόβλημα στη διαδικασία πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας

WSJ: Νέο πρόβλημα στη διαδικασία πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 | 12:20

Σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal αναφέρεται πως προέκυψε νέο πρόβλημα στη διαδικασία πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας, για την οποία έχουν καταθέσει προσφορές...
Εθνική-Eurobank-Alpha Βank.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται πληροφορίες από την ΤτΕ, για να επιτρέψει τη μεταβίβαση της τράπεζας, η ΤτΕ ζητάει από τη μητρική Credit Agricole να εισφέρει στην Εμπορική επιπλέον 600-700 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι αναμενόμενες απώλειες της τα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως επισημαίνει, αν οι πληροφορίες, είναι βάσιμες, θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία για την πώληση της Εμπορικής, καθώς η "έξοδος" της Credit Agricole γίνεται πολύ "ακριβότερη", δεδομένου ότι όχι μόνον δεν θα πάρει οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά θα χρειασθεί να πληρώσει πολλά.

Ως προς τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Εμπορικής από την CA για άλλα τρία χρόνια, αναφέρεται ότι οι τρεις ελληνικές τράπεζες που έχουν καταθέσει προσφορές εξαγοράς, δεσμεύονται να παράσχουν ως εγγύηση ξένα assets, όπως για παράδειγμα μέρος των χαρτοφυλακίων δανείων σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης και των Βαλκανίων.
e-volos.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger