ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πρόωρες εκλογές στην Καταλονία, θέλει να προσφύγει στo FLA η Aνδαλουσία

Πρόωρες εκλογές στην Καταλονία, θέλει να προσφύγει στo FLA η Aνδαλουσία

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 12:50

Σε πρόωρες εκλογές βαδίζει η Καταλονία καθώς, ο πρόεδρος της Καταλανικής κυβέρνησης, συντηρητικός ηγέτης κ.Αρτούρ Μας, ανακοίνωσε στο τοπικό Κοινοβούλιο πως οι εκλογές στην...
Αυτόνομη Περιφέρεια της βορειοανατολικής Ισπανίας θα διεξαχθούν στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή δύο χρόνια νωρίτερα.

Με την ανακοίνωσή του αυτή ο κ.Μας εγκαινίασε την πρώτη ημέρα του διαλόγου για την γενική πολιτική στην Καταλονία, λίγες στιγμές με την σύνοδο που είχε με την πρόεδρο της τοπικής βουλής κυρία Νούρια ντε Τζίσπερτ, την οποία και προϊδέασε για την πρόθεσή του.

Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών καθιστά την παρούσα θητεία τη βραχύτερη στην μεταφρανκική κοινοβουλευτική ιστορία της ισπανικής Αυτόνομης Περιφέρειας, που υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης αξιώνει από τη Μαδρίτη ένα ειδικό καθεστώς «δημοσιονομικού συμφώνου» και για ευρύτερη οικονομική αυτονομία, το οποίο θα συνίσταται κυρίως στην απ’ ευθείας συλλογή των φόρων από την τοπική κυβέρνηση. Η αξίωση της κυβέρνησης συναντά όμως την απόλυτη άρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού κ.Μαριάνο Ραχόι.

Η Ανδαλουσία θέλει 4,9 δισ. ευρώ

Η Ανδαλουσία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά Αυτόνομη Περιφέρεια της Ισπανίας, ανακοίνωσε σήμερα πως σχεδιάζει να ζητήσει την χορήγηση 4,89 δισεκ. ευρώ από το Ταμείο Ρευστότητας των Αυτονομιών (FLA), έναν μηχανισμό οικονομικής βοήθειας που θα διαθέτει ενεργητικό 18 δισεκ. ευρώ και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία εντός της εβδομάδος.

«Η Ανδαλουσία εξετάζει την πιθανότητα να προσφύγει στο FLA και να ζητήσει το ποσόν των 4,9 δισεκ. ευρώ», δήλωσε η υπεύθυνη Τύπου του τοπικού υπουργείου Οικονομικών κυρία Αντόνια Πεδράδο.
kerdos.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger