ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πέθανε ο πρώην εκδότης των New York Times

Πέθανε ο πρώην εκδότης των New York Times

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 10:10

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο πρώην εκδότης και διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας New York Times Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ.
Όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα, ο Σουλτσμπέργκερ, η οικογένεια του οποίου είχε αγοράσει την New York Times το 1896, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, μετά από ασθένεια.

Ο Σουλτσμπέργκερ ή «Παντς», όπως ήταν το παρατσούκλι του, υπήρξε εκδότης και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας επί 34 χρόνια. Ανέλαβε τις τύχες της εφημερίδας το 1963, σε μια εποχή που η New York Times αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, και προώθησε βαθιές αλλαγές, μετατρέποντάς την σε μια εκδοτική επιχείρηση αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την προσθήκη και άλλων εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

Μετά τη δεκαετία του 1980 παρέδωσε σταδιακά τα ηνία στο γιο του, Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ: το 1992 αποχώρησε από τη θέση του εκδότη και πέντε χρόνια αργότερα του παραχώρησε και την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Σουλτσμπέργκερ η εφημερίδα κέρδισε 31 βραβεία Πούλιτζερ.

«Ο Παντς, που τον λάτρευαν οι συνάδελφοί του, ήταν ένα από τα πλέον περίβλεπτα στελέχη του τομέα», ανέφερε ο γιος του σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger