ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Moody’s: Ύφεση 7% στην Ελλάδα το 2012

Moody’s: Ύφεση 7% στην Ελλάδα το 2012

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 03:40



Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι διατηρεί αρνητική την προοπτική των ελληνικών ομολόγων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια (RMBS, Residential Mortgage - Backed Securities), καθώς εκτιμά ότι θα συνεχισθεί η μείωση των μισθών και η αύξηση της ανεργίας, που θα επιδεινώσουν περαιτέρω την οικονομική θέση των νοικοκυριών και θα αυξήσουν το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών για στεγαστικά δάνεια. Ο Moody's αναμένει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 7% και ότι η ανεργία θα αυξηθεί στο 22,8% από 17,7% το 2011.

Η επίδοση των ομολόγων RMBS, αναφέρει ο οίκος, συνέχισε να επιδεινώνεται στο τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου 2012, προσθέτοντας ότι η άνοδος της ανεργίας οδήγησε σε αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των αθετήσεων πληρωμών στην αγορά αυτών των ομολόγων. Ο δείκτης σωρευτικών αθετήσεων πληρωμών στα ομόλογα αυτά αυξήθηκε φέτος τον Αύγουστο στο 1,32% του αρχικού ύψους τους από 0,86% τον Αύγουστο του 2011. Η τάση των ληξιπρόθεσμων δανείων για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών ενισχύθηκε και έφθασε στο 4,03% του τρέχοντος ύψους των ομολόγων αυτών φέτος τον Αύγουστο από 2,20% τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Το τρέχον συνολικό υπόλοιπο των ομολόγων RMBS ανερχόταν σε 2,9 δις. ευρώ φέτος τον Αύγουστο από 3,6 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2011, καταγράφοντας μείωση 20%.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger