ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Mίχαλος: Απαιτείται αλλαγή πολιτικής από εταίρους και δανειστές

Mίχαλος: Απαιτείται αλλαγή πολιτικής από εταίρους και δανειστές

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 | 11:30

Την ανυπαρξία μέτρων ανάσχεσης της ύφεσης διαπιστώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, υπό το φως της ανακοίνωσης των περικοπών για τη διετία 2013-2014.

Ερωτώμενος για τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στη σημερινή σύσκεψη, ο κ. Μίχαλος δήλωσε, «δεν γνωρίζουμε την εξειδίκευση των μέτρων που συμφώνησαν ο πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, «το βέβαιο είναι ότι και πάλι θα υπάρξουν δραματικές περικοπές, που αναπόφευκτα θα δώσουν ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στην κατανάλωση και στην αγορά… Ταυτόχρονα, έχει καταστεί σαφές ότι μεγάλο μέρος των εσόδων θα προέλθει από τη φορολογία και μάλιστα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οδηγώντας σε νέα λουκέτα».

«Δυστυχώς, αυτό που διαπιστώνουμε και πάλι είναι η απουσία μέτρων ανάσχεσης της ύφεσης», προσέθεσε ο κ. Μίχαλος.

Συν τοις άλλοις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, «η προσοχή τόσο των εταίρων μας όσο και της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να στραφεί, εκτός από την εξυγίανση των δημοσιονομικών μας μεγεθών και στην πολυπόθητη ανάπτυξη».

«Αλλά και στα δημοσιονομικά, υπάρχει ζήτημα. Όποια σκληρά μέτρα και αν εφαρμοστούν στο εσωτερικό της χώρας, αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής από τους εταίρους και δανειστές μας για την απομείωση του χρέους της χώρας μας άμεσα στο 120% του ΑΕΠ, και οι νέες θυσίες του ελληνικού λαού θα πάνε χαμένες», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Καταληκτικά, αναφέρθηκε πως «επανειλημμένα έχει επισημάνει ότι απαιτείται η διαφορετική αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας από τους δανειστές μας, με νέα ελάφρυνση του χρέους κυρίως με τηνάμεση λειτουργία του ESM και την επαναγορά ομολόγων από την ΕΚΤ».
moneypost.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger