ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Φόβοι για νέα κρίση τύπου Lehman σε 12 μήνες

Φόβοι για νέα κρίση τύπου Lehman σε 12 μήνες

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 00:00




Το ξέσπασμα μιας νέας κρίσης, σε ορίζοντα 12 μηνών, αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο της πλειοψηφίας των ισχυρότερων επενδυτών του κόσμου.

Πάνω από το 70% των επενδυτών που συμμετείχαν σε πρόσφατη έρευνα θεωρούν πως δεν αποκλείεται σε ορίζοντα 12μηνών να σημειωθεί ένα εξωτερικό οικονομικό σοκ, το οποίο θα πυροδοτήσει νέο μαζικό sell off στις αγορές, ενώ δεν αποκλείεται να απειλήσει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύνολό του.

Τα δύο τρίτα των επενδυτών που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα εκτιμούν πως η νέα κρίση θα προκληθεί από την ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ επίσης τα δύο τρίτα των επενδυτών θεωρούν πως μια νέα κρίση τύπου Lehman θα προκληθεί από τη διάσπαση της Ευρωζώνης. Πρόκειται για έρευνα που διενήργησε η State Street Global Advisors, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης χρήματος στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 71% επί συνόλου 300 επενδυτών ανά τον κόσμο αναμένει μια νέα κρίση, τύπου Lehman.

Μικρότερο το ποσοστό των επενδυτών που θεωρεί πως μια νέα διεθνής κρίσης θα ξεσπάσει, σε ορίζοντα 12μηνου, από την κατάσταση των τραπεζών.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger