ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Lagarde:Προγράμματα..."λάστιχο"

Lagarde:Προγράμματα..."λάστιχο"

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 | 03:00


"Eυέλικτα" θα πρέπει να είναι τα προγράμματα διάσωσης για τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde.
Όπως δήλωσε η Lagarde, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη χρηματοδότηση.
"Η Ευρώπη παραμένει προφανώς το επίκεντρο της κρίσης και εκεί που χρειάζεται περισσότερο η άμεση ανάληψη δράσης" τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ και ζήτησε από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, μεταξύ των οποίων τη συγκρότηση ενός ενιαίου εποπτικού τραπεζικού μηχανισμού και την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.Στο πλαίσιο αυτό έκανε έκκληση στους πολιτικούς αξιωματούχος να χρησιμοποιήσουν το "παράθυρο ευκαιρίας" που προσφέρουν οι πρόσφατες αποφάσεις της Fed και της ΕΚΤ.

"Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε μια ανάκαμψη διαρκείας, όχι μια πρόσκαιρη βελτίωση. Για να είναι αυτή η φορά διαφορετική, χρειαζόμαστε βεβαιότητα, όχι αβεβαιότητα", είπε χαρακτηριστικά η Lagarde.
Πάντως, όπως υπογράμμισε, η αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις πιέζει προς τα κάτω την ανάπτυξη.  Το ΔΝΤ συνεχίζει να προβλέπει σταδιακή ανάκαμψη, αλλά η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι πιθανότατα χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις του Ιουνίου, επισήμανε.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger