ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Το «kitchen paper» και τα Αγγλικά της Βίκυς μέσα στις φυλακές

Το «kitchen paper» και τα Αγγλικά της Βίκυς μέσα στις φυλακές

Written By Greekznews 1 on Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 12:30

Ήταν ένα μεσημέρι του Αυγούστου. Από το πρώτο κελί της γυναικείας πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού ακούγεται μια βραχνή φωνή που φωνάζει προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα...αγγλικά. Έκπληκτος ο σωφρονιστικός υπάλληλος προσπαθεί να...
καταλάβει τι είναι αυτό το «kitchen paper» που θέλει η επονομαζόμενη και «αυτοκράτειρα» των φυλακών για να ξεκινήσει το γεύμα της.
Η μη γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί για την κυρία Βίκυ Σταμάτη μία ακόμη αφορμή για να καταθέσει αναφορά σε βάρος των δεσμοφυλάκων της. Το συνηθίζει άλλωστε. Στη διάρκεια της παραμονής της στις γυναικείες φυλακές έχει καταθέσει τουλάχιστον δέκα αναφορές σε βάρος του προσωπικού παραπονούμενη για το… service.

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου δεν θέλει να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Γι’ αυτήν οι Φυλακές Κορυδαλλού είναι το εξοχικό της, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι το υπηρετικό προσωπικό και οι συγκρατούμενές της ανάγωγοι γείτονες που αναγκαστικά πρέπει να συμβιώσει μαζί τους. Δεν είναι τυχαίο πως τις πρώτες ημέρες που πέρασε την πύλη των φυλακών συνέχιζε να ασχολείται με τον θυρεό που παζάρευε να αποκτήσει για το σπίτι της, ως σύμβολο της οικογενειακής παντοδυναμίας.
Οσοι τη γνωρίζουν και συνομιλούν μαζί της διαπιστώνουν ένα και μόνο πράγμα: η Βίκυ Σταμάτη αρνείται να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή και βρίσκεται σε κατάσταση παράκρουσης.
Πιστεύει ότι ο επίσης έγκλειστος σύζυγός της έχει δύναμη και ισχύ και διαπληκτίζεται καθημερινά μαζί του γιατί δεν κάνει όσα πρέπει ώστε να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ακολουθεί μια επιθετική τακτική που έχει ως αποτέλεσμα να την εγκαταλείπουν όλοι και να φεύγουν μακριά της.
Μέχρι και ο δικηγόρος της κ. Βασίλειος Χειρδάρης διέκοψε τη συνεργασία μαζί της, ανακοινώνοντας με μια λιτή αλλά σκληρή αναφορά την πλήρη διαφωνία του στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης.
Οσοι έχουν την… ατυχία να τη ζουν από κοντά λένε ότι κερδίζει επάξια τον τίτλο της πιο παράξενης και δύστροπης κρατούμενης.

Αντισηπτικά και σπιτικό φαγητό
Κανείς δεν ξέρει αν τελικά η στάση και η συμπεριφορά της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, που διέπεται από την υπερβολή και την αλαζονεία, αποτελούν μέρος ενός αυτοσχεδιασμού για την υπερασπιστική της γραμμή ή ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.
Η διεύθυνση και οι υπάλληλοι του Κορυδαλλού ανέχονται ως ένα σημείο τα καπρίτσια της κυρίας Σταμάτη και χαίρει μιας προνομιακής μεταχείρισης. Μπορεί να μη μένει στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ωστόσο μοιράζεται ένα κελί με δύο Ελληνίδες κρατούμενες το οποίο, τηρουμένων των αναλογιών, διαθέτει όλα τα κομφόρ: από ψυγείο μέχρι τηλεόραση.

Και εκεί ξεκινάνε οι πρώτες παραξενιές για την άλλοτε πανίσχυρη κυρία υπουργού. Καμία από τις συγκρατούμενές της δεν μπορεί να δει πρόγραμμα αν δεν το εγκρίνει η ίδια. Ούτε το τηλεκοντρόλ δεν μπορεί να ακουμπήσει γιατί αμέσως δέχεται επίθεση από τη Βίκυ Σταμάτη, η οποία, αφού δει να περνάει το δικό της, στη συνέχεια αρπάζει το αντισηπτικό πανάκι και σκουπίζει επιδεικτικά το χειριστήριο για να σκοτώσει τα μικρόβια. Είναι άλλωστε γνωστή η μανία της με την καθαριότητα, που μετά τον εγκλεισμό της ξεπέρασε κάθε όριο.

Καθημερινά παραγγέλνει αντισηπτικά μαντιλάκια και υγρά, κυκλοφορεί με αυτά στην τσέπη και περνάει ένα χέρι ό,τι ακουμπήσει για να μη μολυνθεί, ενώ πλένει συνεχώς τα χέρια της για να βγάλει από πάνω της τους ιούς της φυλακής.

Φυσικά, τόσο με τις δύο συγκατοίκους της στο κελί όσο και με τις υπόλοιπες συγκρατούμενες της πτέρυγας δεν θέλει να έχει καμία απολύτως σχέση. Τόσους μήνες στον Κορυδαλλό και δεν έχει αγγίξει ούτε μία φορά το φαγητό της φυλακής. Τρώει πάντοτε από το φαγητό που της πηγαίνει ο αδελφός της και το οποίο διατηρεί επιμελώς σε ατομικές συσκευασίες μέσα στο ψυγείο της. Εκεί οφείλεται και η αισθητή απώλεια βάρους της άλλοτε «καμπυλωτής» συζύγου του πρώην πρωτοκλασάτου υπουργού.

Είναι από τις λίγες φορές που η διεύθυνση των φυλακών έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για να μην έρχεται σε επαφή με την κόρη του συζύγου της Αρετή Τσοχατζοπούλου. Οι δύο γυναίκες βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία και δεν συναντιούνται ποτέ, καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοί φοβούνται «θερμό επεισόδιο» που θα οφείλεται στην εκρηκτική συμπεριφορά της Βίκυς Σταμάτη. Αλλωστε, όπως λένε πηγές του Κορυδαλλού, η θυγατέρα του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ είναι άτομο ήσυχο, που δεν δημιουργεί προβλήματα και διατηρεί χαμηλούς τόνους.

Και αν η γκαρνταρόμπα της περιελάμβανε μοναδικά κομμάτια υψηλής ραπτικής επώνυμων οίκων του εξωτερικού, τώρα βολεύεται με μερικά ζευγάρια πανάκριβων αθλητικών ρούχων. Φόρμες εκατοντάδων ευρώ και αθλητικά παπούτσια αγορασμένα από πασίγνωστο κατάστημα στο Κολωνάκι αποτελούν το καθημερινό outfit της «δύστροπης», όπως την αποκαλούν, κρατούμενης.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger