ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » H δήλωση του Αβραμόπουλου

H δήλωση του Αβραμόπουλου

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 | 01:20


Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε σήμερα της χώρα μας στη συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για το Κράτος Δικαίου, που αποτελεί το βασικό θέμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Σερβίας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με σκοπό μεταξύ άλλων, να υπογραμμίσει τη σημασία της ευρωπαϊκής προοπτικής ολόκληρης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων προς τους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Μετά τις συναντήσεις, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στα πλαίσια των εδώ επαφών μου, συνεχίζω σήμερα τις συναντήσεις με Υπουργούς Εξωτερικών της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τον Σέρβο συνάδελφό μου και τον Υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Κυριάρχησαν θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή.
 Ειδικότερα, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η συνάντηση έγινε μετά από αίτημά του και βέβαια ήταν μια συνάντηση γνωριμίας. Πέραν των όσων είπαμε, σε αυτή την ανεπίσημη συνεργασία, έχει σημασία να τονιστεί  ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά και ακόμη καλύτερα στις σχέσεις μεταξύ μας, αν από τη γειτονική χώρα επεδείκνυαν περισσότερο σεβασμό σε θέματα ιστορικής και πολιτισμικής ευαισθησίας που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Ελλάδα».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger