ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » "Game over" προειδοποιεί ο Άσαντ

"Game over" προειδοποιεί ο Άσαντ

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 06:20



Ένα μήνυμα με τις λέξεις "Game Over" έλαβαν σήμερα στο κινητό τους όλοι οι Σύριοι πολίτες, την ώρα που στη Δαμασκό οι αντάρτες εκτόξευαν πυρά κατά μίας στρατιωτικής βάσης και στο Χαλέπι συνεχίζονταν για δεύτερη μέρα οι σφοδρότατες επιθέσεις των αντικαθεστωτικών σε κυβερνητικούς στόχους.

Σύμφωνα με το ΑΡ, η συριακή κυβέρνηση απέστειλε το μήνυμα ως μέρος του ψυχολογικού πολέμου που διεξάγει το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ. Στο κείμενο γίνεται επίσης «έκκληση» στους ένοπλους αντικαθεστωτικούς να παραδώσουν τα όπλα και να σταματήσουν να πολεμούν.

«Ποτέ δεν θα παραδώσω το όπλο μου, γιατί το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει ακόμη», είπε ο 28χρονος Αλί, μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. "Το μήνυμα που μας έστειλαν είναι κωμικό. Το παιχνίδι θα τελειώσει μόνο με το θάνατό του Άσαντ" υποστηρίζουν οι εξεγερμένοι.

Την ίδια ώρα , οι αρχές της Συρίας συγκροτούν νέα επίλεκτη φρουρά, που θα έχει ως πρότυπο το ιρανικό σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης . Βάση της μονάδας θα είναι οι δυνάμεις της αστυνομίας, ο κορμός της οποίας αποτελείται από την εθνική ομάδα των αλεβιτών. Η φρουρά θα αποτελείται από 60.000 άνδρες, ενώ την εκπαίδευση των Σύρων θα αναλάβουν Ιρανοί εκπαιδευτές.

Συνεχίζεται η μάχη για το Χαλέπι


Χιλιάδες αντάρτες εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση χθες τη νύχτα σε πολλά μέτωπα στο Χαλέπι- την μεγαλύτερη πόλη της Συρίας- με σκοπό να απωθήσουν το στρατό από τις συνοικίες Σαλαχεντίν, Σάιφ αλ-Ντάουλα, Ιζάα, Αλ Αμιρίγια και Ας-Σούκαρι.  Πολλοί διοικητές των ανταρτών υποστηρίζουν ότι έχουν σημειώσει επιτυχίες στα μέτωπα του Ας-Σούκαρι και της Ιζάα αλλά στο Σαλαχεντίν αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν λόγω έλλειψης πυρομαχικών.

Ο νέος στόχος των ανταρτών είναι το Τέμενος των Ομεϋαδών στο Χαλέπι, στην καρδιά της πόλης. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σήμερα στην περιοχή γύρω από το τζαμί, απ' όπου ακούστηκαν πολλές εκρήξεις.

Πηγές των ανταρτών αναφέρουν ότι από χθες έχουν χάσει την ζωή τους περίπου 25 ένοπλοι αντικαθεστωτικοί ενώ , σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν σκοτωθεί και πέντε άμαχοι.

Παρά τις μάχες και τους βομβαρδισμούς, αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις οργανώθηκαν και σήμερα σε πολλές συνοικίες της πόλης αλλά και σε άλλες περιοχές, σε όλη τη Συρία. 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger