ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Financial Times: Το μεγαλύτερο νομισματικό πείραμα όλων των εποχών

Financial Times: Το μεγαλύτερο νομισματικό πείραμα όλων των εποχών

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 17:00




Οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα, κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο νομισματικό πείραμα όλων των εποχών .

Συγκεκριμένα η οικονομική εφημερίδα αναφέρει, «Ο Σεπτέμβριος του 2012 αδιαμφισβήτητα θα μείνει στην ιστορία ως ο μήνας κατά τον οποίο οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες στον κόσμο έβαλαν την σφραγίδα τους το μεγαλύτερο πείραμα νομισματικής πολιτικής όλων των εποχών».

«Ο Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεσμεύθηκε να αγοράσει κρατικά ομόλογα χωρίς όρια. Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Μπεν Μπερνάνκι ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα αγοράς τίτλων με συγκεκριμένο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας. Κατόπιν, ο Μασάακι Σιρακάουα, της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επιθετική επέκταση της νομισματικής χαλάρωσης, αυξάνοντας το μέγεθος του προγράμματος αγοράς τίτλων και επιμηκύνοντας τη χρονική του διάρκεια» τονίζουν στη συνέχεια οι Financial Times, οι οποίοι σημειώνουν ότι υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να κάνουν οι κεντρικές τράπεζες για να εξασφαλίσουν ότι θα εκμεταλλευτεί σωστά ο χρόνος που εξαγοράζει αυτό το «πείραμα».

«Στην ευρωζώνη, οι χώρες οφειλέτες και κυρίως η Ισπανία, μετά την πρωτοβουλία Draghi, έχουν δεύτερες σκέψεις ως προς το εάν θα προχωρήσουν σε ένα πρόγραμμα σκληρών όρων σε αντάλλαγμα για χρήματα στήριξης. Η λιτότητα ήδη προκαλεί συρρίκνωση των οικονομιών τους, τα έσοδα από φορολογία εξανεμίζονται και το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται. Μία ακόμη πηγή ανησυχίας είναι ότι πλέον έχουν αναπτυχθεί όλα τα νομισματικά όπλα, ενώ η έξοδος από τη μη συμβατική νομισματική πολιτική θα αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη, ειδικότερα σε ότι αφορά την εξάρτηση από τις κεντρικές τράπεζες» αναφέρει το δημοσίευμα στη συνέχεια.

Το άρθρο των Financial Times κλείνει με μια προειδοποίηση: «Ανά την ιστορία, τα πειράματα νομισματικής πολιτικής είχαν την τάση να προκαλούν εκρηκτικές καταστάσεις. Επαναλαμβάνω, το πείραμα είναι τεράστιο. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με εφησυχασμό».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger