ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σάλος με τον γέροντα Παστίτσιο στο Facebook

Σάλος με τον γέροντα Παστίτσιο στο Facebook

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 17:00


Σάλο στο πανελλήνιο, αλλά και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει ο 27χρονος από τα Ψαχνά Ευβοίας ο οποίος διακωμωδούσε στο Facebook τον γέροντα Παΐσιο.

Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πέρασαν χειροπέδες στον 27χρονο, υπάλληλο ιχθυοτροφείου, στα Ψαχνά με την κατηγορία της προσβολής προς τα θεία και εξύβριση.

Δύο ημέρες νωρίτερα βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε καταθέσει επερώτηση στη Βουλή για το προφίλ στο Facebook που έφερε τον τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος».

Ωστόσο η σύλληψη του 27χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», δεν έχει να κάνει τόσο με την επερώτηση του συγκεκριμένου βουλευτή όσο με το γεγονός πως η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε δεχτεί πάνω από 3.000 ηλεκτρονικές καταγγελίες από αγανακτισμένους πολίτες και χρήστες του Facebook, καθώς το συγκεκριμένο προφίλ το θεωρούν ιεροσυλία προς το πρόσωπο του γέροντα Παΐσιου.

Μάλιστα, υπήρχε και εισαγγελική παραγγελία για τη συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook, καθώς εμφάνιζε εικόνα της Παναγιάς με δύο αβγά «μάτια» στο πρόσωπο.

Ετσι στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν πια οι ηλεκτρονικές καταγγελίες προς την ΕΛ.ΑΣ. είχαν αρχίσει να πέφτουν «βροχή», άρχισε η έρευνα της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί, μετά από πολυήμερες έρευνες, κατάφεραν να εντοπίσουν τον διαχειριστή του συγκεκριμένου προφίλ στο Facebook, ενώ ζήτησαν και τη συνδρομή της εταιρείας που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να αποκαλύψουν τον άνθρωπο που κρυβόταν πίσω από το προφίλ του «Γέροντα παστίτσιου».

Τελικά την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί της Δίωξης ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα έφτασαν στα Ψαχνά της Εύβοιας, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο.

Ιχθυοτρόφος που δήλωνε άθεος

Με καταγωγή από τον Βόλο, ο 27χρονος ιχθυοκαλλιεργητής διέμενε τα τελευταία έξι χρόνια στην κωμόπολη της Εύβοιας, καθώς είχε βρει δουλειά σε εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας που εδρεύει στα Ψαχνά.

Ο 27χρονος στις παρέες του δήλωνε άθεος, ενώ ο δικηγόρος του σε δηλώσεις του είπε πως απλώς ο νεαρός κατηγορούμενος έκανε σάτιρα και τίποτε άλλο, αφού δεν ήταν στις προθέσεις του να προσβάλει τα θεία.

Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για εξύβριση προς τα θεία και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger