ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αθώος θανατοποινήτης ελέω DNA

Αθώος θανατοποινήτης ελέω DNA

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 12:50

Ελεύθερος θα αφεθεί θανατοποινίτης στη Λουιζιάνα, μετά από στοιχεία DNA που δείχνουν ότι είχε...
εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 ετών για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει.

Ο 38χρονος Ντέιμον Θιμποντό είναι ο 300ός κρατούμενος στις ΗΠΑ και ο 18ος θανατοποινίτης, του οποίου η ποινή ακυρώνεται εξαιτίας τεστ DNA.

To 1997 ο Θιμποντό καταδικάστηκε σε θάνατο, όταν ομολόγησε ότι βίασε και δολοφόνησε την 14 ετών ξαδέλφη του στο Γουεστγουέγκο, 12 μίλια νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης.

Τον Ιούλιο του 1996 η κοπέλα εξαφανίστηκε. Βρέθηκε λίγο αργότερα κάτω από μία γέφυρα, με το παντελόνι κατεβασμένο, ένα σκοινί γύρω από το λαιμό της, στραγγαλισμένη.

Μετά από πολύωρη κατάθεση, ο Ντ.Θιμποντό ομολόγησε το έγκλημά του και η ομολογία του απετέλεσε τη βάση της καταδίκης του.

Ο άνδρας άσκησε έφεση το 1999, υποστηρίζοντας ότι εξαναγκάστηκε να ομολογήσει και ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για την καταδίκη του.

Το 2007 η υπόθεση άνοιξε ξανά. Τεστ DNA έδειξαν ότι ο Θιμποντό δεν ήταν ο δολοφόνος του κοριτσιού και ότι η 14χρονη δεν είχε πέσει θύμα βιασμού.

Την Παρασκευή δικαστής ακύρωσε την καταδίκη του 38χρονου και ο Θιμποντό βγήκε από κέντρο κράτησης στη Λουιζιάνα, όπου κρατούνται όσοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

Ο τοπικός εισαγγελέας δηλώνει ότι θα ξανανοίξει η υπόθεση για να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος.
tovima.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger