ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ποτοαπαγόρευση στην Τσεχία

Ποτοαπαγόρευση στην Τσεχία

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 13:30

Οι εταιρίες που παρασκευάζουν και διανέμουν αλκοόλ στην Τσεχία διατάχθηκαν να παγώσουν όλες τις πωλήσεις και τις εξαγωγές σκληρού...
αλκοόλ μετά από σοβαρές ανησυχίες για τη δημόσια υγεία.

Κάποιες από τις πιο γνωστές εταιρίες δήλωσαν την Παρασκευή ότι αναστέλλουν την παραγωγή τους ενώ οι μικρότερες επιχειρήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα ταμειακών ροών, ακόμη και την πτώχευση, γράφει το Euronews.

Η χώρα της ΕΕ απαγόρευσε προσωρινά την πώληση οινοπνευματωδών ποτών σε καταστήματα και παμπ την περασμένη Παρασκευή - μια δραματική κίνηση σε μια χώρα που βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στην κατανάλωση αλκοόλ - μετά από το θάνατο 23 ανθρώπων και την τύφλωση άλλων εξαιτίας κατανάλωσης παράνομου αλκοόλ που περιέχει μεθανόλη.

Ο περιορισμός επεκτάθηκε στις εξαγωγές το βράδυ της Πέμπτης, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός Petr Necas δήλωσε ότι είχε ακούσει ότι η Ευρώπη ετοιμαζόταν να επιβάλει τη δική της απαγόρευση και αποφάσισε να κάνει μια προληπτική κίνηση.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να επαναφέρει τα ποτά στα μπαρ και στα σούπερ μάρκετ την επόμενη εβδομάδα, αφού επιβάλει νέα μέτρα ασφαλείας, αλλά δεν έχει δώσει καμία ημερομηνία.
lifo.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger