ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κούρεμα ή απολύσεις στο Δημόσιο

Κούρεμα ή απολύσεις στο Δημόσιο

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 15:20

Σε νέα εμπλοκή οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα που ξεκινούν τη Δευτέρα καθώς η θέση του οικονομικού επιτελείου κατά του κουρέματος αναγκάζουν το ΔΝΤ να επιμείνει σε απολύσεις στο Δημόσιο τομέα και βαθύτερες περικοπές ώστε να...
καταστεί βιώσιμο άμεσα το Δημόσιο χρέος. Η εμπλοκή αυτή αναμένεται να προκαλέσει παραρπομπή του θέματος στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου όπου και θα γίνει προσπάθεια να τεθεί επί τάπητο συνολικό το ελληνικό πρόβλημα με στόχο να εκπονηθεί πολιτική για την επόμενη 5ετία.
Η διχογνωμία στους κόλπους της τρόικας ήταν γνωστή καιρό πριν αλλά για πολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους. Η διάσταση απόψεων συζητήθηκε και στη συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ στο Βερολίνο, η οποία έληξε χωρίς δηλώσεις, επιβεβαιώνοντας τις διαφορές και την επιδίωξη διαφορετικών πολιτικών από τις δυο πλευρές.

Το δίλλειμμα πλέον για την ελληνική κυβέρνηση είναι κούρεμα ή αίμα στο Δημόσιο.
Η επιλογή Σαμαρά να συνταχθεί με την Άγκελα Μέρκελ στηρίζοντας τις πολιτικές της καγκελαρίας δεν φαίνεται να φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, για την ώρα τουλάχιστον. Τα μεγάλα εσωτερικά μέτωπα που ανοίγουν σε όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση αποκαλύπτουν ότι για τον πρωθυπουργό η διαπραγμάτευση θα έχει χαρακτήρα "η ταν ή επί τας".

Οι πιέσεις
Όπως αποκαλύπτεται σήμερα το βράδυ της πέμπτης ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Πάνος Τσακλόγλου δέχθηκε πιέσεις από την τρόικα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Euro Working Group (Eurogroup σε επίπεδο συνεργατών υπουργών Οικονομικών) στο οποίο συμμετείχε.
Τη Δευτέρα που ξεκινούν εκ νέου οι διαβουλεύσεις, η τρόικα ενδέχεται να απορρίψει κατηγορίες διαρθρωτικών περικοπών σε τομείς όπως η Υγεία και η Διοικητική Μεταρρύθμιση και να χρειαστεί απαιτήσει επιπλέον οριζόντιες περικοπές.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger