ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αδιέξοδο στον διάλογο Κίνας-Ιαπωνίας για τα επίμαχα νησιά

Αδιέξοδο στον διάλογο Κίνας-Ιαπωνίας για τα επίμαχα νησιά

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 01:30



Τόκιο και Πεκίνο δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε κοινή θέση κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους για τις διαφιλονικούμενες περιοχές στην Ανατολική Κινεζική θάλασσα.

Παρ’ όλ’ αυτά οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν το διάλογο σχετικά με το ζήτημα. Οι συνομιλίες σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών της Ιαπωνίας και της Κίνας έγιναν στο Πεκίνο. Η διαφωνία αφορά στα νησιά Σενκάκου, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ιαπωνίας, ωστόσο η ΛΔ Κίνας και η Ταϊβάν τα θεωρούν μέρος του εδάφους τους.

Την ώρα που διεξαγόταν οι σινο-ιαπωνικές συνομιλίες, περίπου 50 σκάφη από την Ταϊβάν εισήλθαν στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των νήσων Σενκάκου.



Η Ιαπωνική ακτοφυλακή απομάκρυνε με πυροσβεστικές αντλίες τα πλοία της Ταϊβάν . Όλο αυτό το διάστημα στα ίδια χωρικά ύδατα βρίσκονταν 5 κινεζικά πλοία περιφρούρησης τα οποία παρακολουθούσαν την κατάσταση, αλλά δεν ενεπλάκησαν στο επεισόδιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε σήμερα ανώνυμα όλες τις « εμπλεκόμενες πλευρές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αναζητήσουν «μια ειρηνική και κοινή λύση», σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και κυρίως με τη Συμφωνία του ΟΗΕ για το ναυτικό δίκαιο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger