ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σκηνικό Ιμίων στήνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Σκηνικό Ιμίων στήνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Written By Greekznews 1 on Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 12:10

Το ελληνικό Υπ.Εξ. αντέδρασε με διάβημα διαμαρτυρίας μέσω του Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα και προειδοποίησε με σαφή τρόπο και όχι …
τον συνηθισμένο χλιαρό έως αδιάφορο τρόπο, πως τέτοιες ενέργειες μπορούν να προκαλέσουν αιματοχυσία και καλεί τους Τούρκους να μην επαναλάβουν κάτι αντίστοιχο. Το μείζον ζήτημα όμως από την εσκεμμένη σύγκρουση στο Φαρμακονήσι, είναι πως οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται στο έπακρο την οικονομική κατάσταση της χώρας και επιδιώκουν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο εδώ και τώρα για να καρπωθούν οφέλη από μία ενδεχόμενη υποχωρητικότητα της Αθήνας, δημιουργώντας de facto καταστάσεις και νέες γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί όμως, είναι πως οι ένοπλες δυνάμεις του τόπου όσο και αποδυναμωμένες να είναι από το «πόδι» που έχει πατήσει η τρόικα στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν πρόκειται να ανεχθούν τέτοιες ενέργειες και την επόμενη φορά ενδεχομένως να μην πέσουν οι Τούρκοι σε έναν τόσο ψύχραιμο κυβερνήτη του Λιμενικού και τότε…. να προκληθούν σειρά …γεγονότων …που κατά βάθος ούτε η Τουρκία θα επιθυμούσε, με τις ομάδες των Κούρδων Ανταρτών να την εξευτελίζουν εδώ και 4 μήνες και να κατέχουν σχεδόν ολόκληρα τα Ν/Α εδάφη της αχανούς γείτονος, ούτε βέβαια τους Σύρους με τον γνωστό αναβρασμό στα σύνορά τους με την Τουρκία. Σε μία περίπτωση κλιμάκωσης με την Ελλάδα, γνωρίζουν καλά οι Τούρκοι, ότι δεν είναι και τόσο αγαπητοί στην ευρύτερη περιοχή και γενικά αρκετοί είναι αυτοί που θα άρπαζαν την «ευκαιρία» να αποδείξουν, ότι το «πουλόβερ» όσο μεγάλο και αν είναι, του κρέμονται πολλές κλωστές που αν «τραβηχτούν» θα γίνει απλά ….ένα «κουβάρι»!

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία όμως, είναι η ελληνική Πολιτεία να αντιληφθεί πλήρως, τι έχει να περιμένει από την «φίλη» και «σύμμαχο» και «γείτονα» Τουρκία και να προστατέψει με πυγμή, αυτά που κάποιοι θεωρούν ευκαιρία στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή…. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ενέργειες και καλό είναι να …σταματήσουν πάση δυνάμει εν τη γεννέση τους!
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger