ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αντίθετη η Αίγυπτος με μια ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Αντίθετη η Αίγυπτος με μια ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 08:30

Η Αίγυπτος αντιτίθεται σε μια ξένη στρατιωτική επέμβαση για να σταματήσει ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και προτιμά μια συνολική...
μέσω διαπραγματεύσεων διευθέτηση της κρίσης, δήλωσε ο ισλαμιστής νέος πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

"Η Αίγυπτος είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις ειλικρινείς προσπάθειες που έχει καταβάλλει για να τεθεί ένα τέλος στην καταστροφή στη Συρία, στο πλαίσιο ενός Αραβικού, περιφερειακού και διεθνούς πλαισίου", δήλωσε ο Μόρσι στην πρώτη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

"Αυτός που διατηρεί την ενότητα αυτού του αδελφικού κράτους, περιλαμβάνει όλες τις ομάδες του συριακού λαού, χωρίς φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις, και προστατεύει τη Συρία από τους κινδύνους μιας ξένης στρατιωτικής επέμβασης στην οποία είμαστε αντίθετοι".

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Τυνησίας Μονσέφ Μαρζούκι δήλωνε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ μιας "αραβικής δύναμης διατήρησης της ειρήνης" στη Συρία.

"Μια επιχείρηση διατήρησης της ειρήνης από αραβικές χώρες, ναι, είναι κάτι που εξετάζουμε... θα πιέσουμε πραγματικά προς την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης, αλλά αν χρειαστεί, ναι, πρέπει να υπάρχει μια αραβική δύναμη επέμβασης για τη διατήρηση της ειρήνης", σημείωσε ο Μαρζούκι.

Ο Τυνήσιος πρόεδρος δήλωσε τα παραπάνω την επομένη της έκκλησης από το Κατάρ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για μια στρατιωτική επέμβαση των αραβικών χωρών στη Συρία για "να σταματήσει η αιματοχυσία".

Μια σύνοδος των υπουργών των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΟΗΕ για την συριακή σύγκρουση.

"Η Τυνησία είχε ήδη μιλήσει για αραβικό ειρηνευτικό σώμα", πρόσθεσε ο Μαρζούκι, μιλώντας γαλλικά. ΄

"Πρέπει να κάνουμε κάτι, διότι είναι προφανές ότι με αυτόν τον αιμοσταγή δικτάτορα, νομίζω ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν πραγματικό Nέρωνα ο οποίος είναι ικανός να καταστρέψει το σύνολο της χώρας για να παραμείνει στην εξουσία, θα πρέπει τώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως Άραβες", υποστήριξε ο πρόεδρος της Τυνησίας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger