ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αντίδραση ΔΣΑ για το νέο τρόπο φορολόγησης

Αντίδραση ΔΣΑ για το νέο τρόπο φορολόγησης

Written By Greekznews 1 on Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 08:40

«Για ακόμα μία φορά το δικηγορικό σώμα της χώρας και ολόκληρος ο χώρος των ελεύθερων επαγγελματιών γίνονται δέκτες αλλεπάλληλων διαρροών αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του ισχύοντος καθεστώτος φορολόγησής τους», τονίζει...
σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος.

«Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τη λογική από την οποία εκκινούν μέτρα όπως είναι για παράδειγμα η πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου και η επιβολή υπέρμετρων συντελεστών της τάξης του 20% και 30%, πολλώ δε μάλλον σε μία περίοδο που η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση και τα εισοδήματα των πολιτών συρρικνώνονται διαρκώς. Διαπνέονται – αφενός μεν σε επίπεδο επικοινωνιακό – από μία προσπάθεια στοχοποίησης των εν λόγω επαγγελματικών κλάδων, αφετέρου δε – σε επίπεδο ουσίας – από τον κοινωνικά άδικο και κατάφωρα άνισο χαρακτήρα τους», συμπληρώνει.

«Αρνούμαστε να συναινέσουμε στην απομύζηση και εντέλει στην πλήρη εξαθλίωση των Δικηγόρων και εν γένει των ελεύθερων επαγγελματιών, πάνω στη βάση αποσπασματικών μέτρων και εισπρακτικών λογικών που υιοθετούνται εν μέσω πανικού και ελλείψει κεντρικού σχεδιασμού και συγκεκριμένης στόχευσης», προσθέτει.

«Απευθύνουμε θεσμική προειδοποίηση προς την εκτελεστική εξουσία και την καλούμε να μην προβεί σε κινήσεις που θα εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες και θα οδηγήσουν σε ιστορικές αδικίες», τονίζει ο κ. Αδαμόπουλος.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger