ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Κριστιάνο Ρονάλντο: Ένας ευαίσθητος ... υπερόπτης!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ένας ευαίσθητος ... υπερόπτης!

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 18:30




Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει συνηθίσει να απασχολεί την κοινή γνώμη με τα ποδοσφαιρικά κατορθώματά του, αλλά και με την προσωπική ζωή του, με το όνομά του να βρίσκεται διαρκώς στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων μετά τη δήλωσή του ότι είναι στενοχωρημένος στη Ρεάλ Μαδρίτης, προκαλώντας αντιδράσεις εξαιτίας των πιθανών απαιτήσεών του.

Ορισμένα γεγονότα στη ζωή του 26χρονου ποδοσφαιριστή αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια αντίθεση ανάμεσα στην προσωπική ζωή του και στον τρόπο που παρουσιάζει ο ίδιος τον εαυτό του στο γήπεδο. Υπάρχουν τα μελανά και τα φωτεινά σημεία στην πορεία του. Υπάρχει ο ευαίσθητος χαρακτήρας του Κριστιάνο και ο αλαζονικός σταρ Ρονάλντο.

Αλκοολικός πατέρας, ναρκομανής αδελφός

Τα παιδικά χρόνια του χαρακτηρίζονται από τις πολλές δυσκολίες επιβίωσης της οικογένειάς του και τον εθισμό του πατέρα του στο αλκοόλ. Ο Χοσέ Ντινίς Αβέιρο επιβάρυνε το συκώτι του με μεγάλες ποσότητες αλκοόλ καθημερινά μέχρι που τον πρόδωσε τελικά η καρδιά του, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Κριστιάνο να τον σώσει.

Ο πατέρας του πρόλαβε να τον χαρεί μόνο στα πρώτα βήματά του στο ποδόσφαιρο. Η μητέρα του Ντόνα Ντολόρες (στην οποία έχει μεγάλη λατρεία) στάθηκε δυνατή και έχοντας δύο δουλειές προσπαθούσε να προσφέρει στην οικογένειά της τα απαραίτητα και στον Κριστιάνο ό,τι χρειαζόταν ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να τον θαυμάσουν ως ποδοσφαιριστή.

Ομως η οικογένεια συνέχισε να δέχεται απανωτά χτυπήματα. Αυτήν τη φορά με τον αδερφό του Ούγκο να εθίζεται στα ναρκωτικά και τον Ρονάλντο να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσει ο αδερφός του τον εθισμό του, παρέχοντάς του στήριξη και θεραπεία.

Είναι χαρρακτηριστικό το γεγονός ότι, όταν απουσίαζε από τη Λισσαβώνα, περνούσε πολλές ώρες στο τηλέφωνο μιλώντας στον Ούγκο ώστε να μην πάρει τη δόση του. Παράλληλα, έχει πολύ καλές σχέσεις με τις αδερφές του Ελμα και Κάτια, με την τελευταία να δέχεται τη βοήθειά του στην προσπάθειά της να κάνει καριέρα ποπ τραγουδίστριας με το ψευδώνυμο «Ρονάλντα».

Η θυσία του καλύτερου φίλου του

Ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στις ακαδημίες της Νασιονάλ Μαδέιρα μαζί με τον καλύτερο φίλο του, τον Αλμπερτ Φαντράου. Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές ξεχώριζαν για τις ικανότητές τους και απολάμβαναν τη συνύπαρξή τους στην ομάδα μέχρι τη στιγμή που βρέθηκαν σε ένα ποδοσφαιρικό σταυροδρόμι. Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας διοργάνωνε φιλικό αγώνα με την ομάδα των δύο νεαρών και θα διάλεγε να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή που θα σημείωνε τα περισσότερα τέρματα, με τα βλέμματα να στρέφονται στους δύο φίλους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τρίτο τέρμα, όταν ο Φαντράου, παρ’ ότι βρέθηκε μπροστά στην κενή εστία έχοντας περάσει τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας, προτίμησε να πασάρει στον Κριστιάνο Ρονάλντο και να πετύχει αυτός το γκολ που θα του χάριζε τη μεταγραφή του στη Σπόρτινγκ. Μετά τον αγώνα, όταν ρωτήθηκε για αυτήν την απόφασή του, ο Φαντράου απάντησε στον Ρονάλντο ότι το έκανε γιατί ο Κριστιάνο ήταν ο καλύτερος.

Ο Ρονάλντο δεν ξέχασε ποτέ αυτήν την πράξη του φίλου του και του την ανταπέδωσε όταν ο Φαντράου σταμάτησε το ποδόσφαιρο και έμεινε άνεργος, παρέχοντάς του σπίτι, αυτοκίνητο και οτιδήποτε άλλο χρειαζόταν, ενώ δεν έχει πάψει ποτέ να τον στηρίζει.

Φιλανθρωπίες και ελεημοσύνη

Αν και κατηγορείται για τον εγωισμό που προβάλλει συχνά, ο Ρονάλντο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάνει πολλές δωρεές, όπως στα [Εχει βοηθήσει παιδιά με ασθένειες, αλλά και τους έχει αρνηθεί αυτόγραφο!] σχολεία των Παλαιστινίων, ενώ έχει δώσει τρία εκατομμύρια ευρώ σε αφρικανικές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης, με τους κατοίκους τους να πεθαίνουν από την πείνα.

Επιπλέον, έχει βοηθήσει στην ανακατασκευή κτιρίων στην Ινδονησία μετά το τσουνάμι το 2004 και τους κατοίκους της Μαδέιρα που επλήγησαν από τις πλημμύρες το 2010. Παράλληλα, με δωρεά του το 2009 χτίστηκε πτέρυγα στο νοσοκομείο της Μαδέιρα που ασχολείται με τη θεραπεία της επάρατης νόσου μετά την επιτυχία των γιατρών να σώσουν τη μητέρα του η οποία έπασχε από καρκίνο.

Χάρη στην ευαισθησία του για το συγκεκριμένο θέμα, χρηματοδότησε την πρωτοποριακή θεραπεία ενός εννιάχρονου αγοριού, ενώ υποδέχτηκε ένα εντεκάχρονο αγόρι στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα ώστε να του δώσει αυτόγραφο και να φωτογραφηθεί μαζί του.

«Με ζηλεύουν γιατί είμαι όμορφος, πλούσιος και παιχταράς»

Οταν ο «CR7» πατάει το χορτάρι του γηπέδου και βλέπει να αστράφτουν τα φλας γύρω του, αλλάζει εντελώς χαρακτήρα και δικαιώνει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι είναι ίσως ο πιο αλαζόνας και εγωιστής ποδοσφαιριστής. Πιο πρόσφατη απόδειξη είναι το σενάριο που τον θέλει να ζητάει περισσότερα χρήματα στο συμβόλαιό του και γι’ αυτό να παρουσιάζει τον εαυτό του «στενοχωρημένο».

Μέσα σε αυτό το κλίμα ήρθε η δήλωση του Γουέιν Ρούνεϊ, άλλοτε συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέσω του βιβλίου του, ότι ο Ρονάλντο κοιταζόταν στον καθρέφτη πριν από κάθε αγώνα και δεν υπήρξε στιγμή που να μην κοιτάξει το είδωλό του με θαυμασμό. Αλλωστε, και ο ίδιος -μετά τα γιουχαΐσματα των αντίπαλων οπαδών στο Ζάγκρεμπ ύστερα από αγώνα της Ρεάλ- είχε πει για τον εαυτό του ότι τον ζηλεύουν γιατί: «Είμαι όμορφος, πλούσιος και παιχταράς».

Παρόμοια αντιμετώπιση είχε και άλλες φορές από αντίπαλους οπαδούς, στους οποίους απαντούσε συχνά δείχνοντας το μεσαίο δάχτυλό του, όπως σε έναν Βόσνιο όταν εκείνος τον σημάδεψε με λέιζερ, ενώ ο Ρονάλντο έκανε προπόνηση με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Ομως και η σχέση του με συναδέλφους του πολλές φορές δεν είναι η ιδανική, καθώς έχουν υπάρξει περιπτώσεις που τους έχει προκαλέσει. Κλασική κίνηση για να προκαλέσει, είναι η πάσα με την πλάτη που φανερώνει ότι υποτιμά τον αντίπαλο και δεν του δείχνει σεβασμό, όπως στον αγώνα με την Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης αλλά και στον τελευταίο αγώνα της περασμένης σεζόν με την Μπιλμπάο, οπότε προκάλεσε την έκρηξη του Χάβι Μαρτίνεζ προς το πρόσωπό του.

Αξιοπρόσεκτη είναι και η συμπεριφορά του προς τους φαν που τον ακολουθούν με εκδηλώσεις λατρείας, ενώ εκείνος τους δείχνει ορισμένες φορές το κακό πρόσωπό του. Το συμβάν που έχει μείνει χαραγμένο στο ποδοσφαιρικό κοινό είναι η άρνησή του να δώσει αυτόγραφο σε ένα δεκάχρονο κοριτσάκι, επειδή φορούσε φανέλα της Μπαρτσελόνα με το όνομα του ποδοσφαιρικού «εχθρού» του Λιονέλ Μέσι στην πλάτη.

Ο ανταγωνισμός των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών είναι γνωστός στο κοινό, γεγονός που φαίνεται ότι έχει επηρεάσει τον Πορτογάλο σταρ με αποτέλεσμα να έχει διαμορφώσει τη συγκεκριμένη στάση και κάποιοι να τον χαρακτηρίσουν κομπλεξικό.

Ο πατέρας του κοριτσιού έδειξε τη στενοχώρια του για το συγκεκριμένο γεγονός στέλνοντας μια επιστολή στην πορτογαλική εφημερίδα «RECORD», στην οποία ανέφερε ότι ο Ρονάλντο έχασε μια φανατική οπαδό του, ενώ εξέφρασε πόσο δύσκολο ήταν να εξηγήσει στην κόρη του τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του άσου της Ρεάλ και της Εθνικής Πορτογαλίας.

Ολες οι παραπάνω συμπεριφορές του 26χρονου Πορτογάλου σταρ αποδεικνύουν πόσο διαφορετικός μπορεί να γίνει και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί εντός και εκτός γηπέδων και να προκαλεί τον θαυμασμό αλλά και την κριτική προς το πρόσωπό του.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger