ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σχέδιο για τη συνολική λύση του ελληνικού προβλήματος

Σχέδιο για τη συνολική λύση του ελληνικού προβλήματος

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 16:40


Σε συνολική διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 18-19 Οκτωβρίου, με αποφάσεις-ανάσα για την επόμενη δόση των δανείων και την επιμήκυνση του προγράμματος, προσανατολίζεται η Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, πρόθεση των κοινοτικών παραγόντων είναι να επισπεύσουν τις διαδικασίες και οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα να ληφθούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες τον επόμενο μήνα.

Σε αυτήν τη φάση, απομονωμένη εμφανίζεται η Γερμανία, η οποία είναι η μόνη χώρα που θεωρεί πρόωρη τη λήψη αποφάσεων στη Σύνοδο του Οκτωβρίου και ζητά να μετατεθούν οι κοινοτικές αποφάσεις μετά τις αμερικανικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.

Τι προβλέπει το σχέδιο για τη συνολική λύση του ελληνικού προβλήματος

Το σχέδιο για τη συνολική λύση του «ελληνικού προβλήματος» προβλέπει αφενός την έγκριση εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ η οποία εκκρεμεί από τον Ιούνιο και αφετέρου την απόφαση για διετή επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Βέβαια, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, σε αυτό τον σχεδιασμό που επεξεργάζονται οι κοινοτικές πρωτεύουσες, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει κλείσει το επώδυνο πακέτο των μέτρων και κυρίως να έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, ώστε να αρθούν οι αβεβαιότητες.

Στο Eurogroup η έκθεση της τρόικας

Πρώτος σταθμός σε αυτήν τη μάχη των 20 ημερών είναι η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης, αύριο στις Βρυξέλλες, η οποία θα προετοιμάσει το κρίσιμο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν οι πρώτες εκτιμήσεις από την έκθεση της τρόικας και θα επισημοποιηθεί ότι η Ελλάδα θα είναι από τα βασικά θέματα στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι η έκθεση της τρόικας να είναι έτοιμη για τις 8 Οκτωβρίου, να συζητηθεί από τους 17 υπουργούς Οικονομικών χωρίς όμως να δημοσιοποιηθεί.

Πάντως, οι πηγές της Κομισιόν τόνιζαν ακόμη ότι, ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειωθεί στο Eurogroup, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ 8 και 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να γίνουν λεπτομερής επεξεργασία και προετοιμασία των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

Πηγή: Έθνος
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger