ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Μετεξεταστέα» στην αντιμετώπιση της διαφθοράς η Ελλάδα σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης

«Μετεξεταστέα» στην αντιμετώπιση της διαφθοράς η Ελλάδα σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 | 10:50

Σε 554 εκατομμύρια ευρώ ανήλθε κατά το 2011 το κόστος των φαινομένων διαφθοράς στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία η επίδοση της χώρας μας στην αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών χαρακτηρίζεται...
ως μη ικανοποιητική. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Ελλάδα ακόμη και στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε, το φακελάκι κυμαίνεται από 100 έως... 30.000 ευρώ!

Η αρμόδια Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης, έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στην Ελλάδα καθώς δεν κατόρθωσε να συμμορφωθεί σε 26 από τις 27 συστάσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν γίνει εδώ και δύο χρόνια.

Στις συστάσεις αυτές, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι εστίες της διαφθοράς εντοπίζονται στις ποινικές διαδικασίες για τα φαινόμενα δωροδοκίας και δίωξης πολιτικών προσώπων, καθώς και στη νομοθεσία για το πολιτικό χρήμα, αφού μόνο η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων έφτασε φέτος τα 12 εκατ. ευρώ.

«Δεν υπήρξε καμία πρόοδος ακόμη και στις ελάχιστες συστάσεις για τις οποίες δεν απαιτείτο απαραίτητα νομοθετική παρέμβαση», τονίζεται στην έκθεση, ενώ η επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, φέρεται να αποφάσισε να θέσει σε καθεστώς επιτήρησης την Ελλάδα, καλώντας να προχωρήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τις συστάσεις, οι 11 αφορούν ζητήματα πράξεων δωροδοκίας και οι 16 τη χρηματοδότηση κομμάτων.

Από τις 27 συστάσεις εκτός από τη μία που ικανοποιήθηκε, για άλλες πέντε κρίθηκε πως υπήρξε μερική συμμόρφωση ενώ για τις υπόλοιπες 21 δεν ελήφθη κανένα μέτρο. Σε αυτές εντάσσεται το σύνολο των συστάσεων για το πολιτικό χρήμα με την επιτροπή να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που αφορούν χρηματοδοτήσεις κομμάτων και υποψηφίων, είτε πρόκειται για εισφορές από ιδιώτες, είτε ακόμη και δάνεια.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger